Простий і водночас дуже смачний рецепт кексів від Танюшки з альбому"Кулінарні фантазії"- ніжні, пухнасті!
(Правда,автор приводить рецепт кекса, а я спробувала випекти кексики)
Тісто: 220г цукру 2 яйця 70 г вершкового масла 1 стол. лож. олейни 1 чайн лож. соди, погаш. лимон. соком+ 1 чайн лож. розпушувача( я замінила 2 лож. розпушувача) 150 г сметани 310 г муки 4 чайн.лож. лимон. цедри 1/3 склянки порізаної м"яти ( я дала 1.5 ложки і , мені здається, більше не треба) Випікати.
Доки кекс( а у мене-кексики) печуться, готуємо сироп:
0,5 склянки лимонного соку 0.5 склянки цукру Варимо 2 хвилини Знімаємо з вогню, додаємо ром або "Лимончелло"( я не додавала, бо для внучки) Пропитуємо кекси сиропом. Коли остинуть, можна посипати цукровою пудрою або покрити глазуррю.(Я не встигла ) Як варіант, автор радить замінити лимон апельсином.
Lana!!!!! !Які кексики чудові вийшли,сонячні і пухкі! Сироп надасть їм соковитості! Уявляю....,яка це смакота!!!!!!!! Ням,ням!Дайте,будь-ласочка, шматочок до кави....
А ось і мій кекс ! рецептик: 4 яйця 1.5ст.цукру 0.5ст. молока 0.5 ст. олії 2.5ст. муки 1ч.л. соди стакан маку можна менше 1ст.ложка какао Зєдную всі інгридієнти крім маку і какао , потім ділю на 3 частики 2 менші одна біша, до першої додаєм какао і викладаєм на низ фории. потім додаєм мак до другої найбільшої половини, а на верх звичайне біле тісто пекти 40 хв при 180 градусах
Бабка лимонна Хочу поділитися з вами рецептом 250 гр. маргарину 4 яйця (жовтки окремо) 1 ст. цукру 2 ст. муки 2 ч. л. розпушувача Сік 1 лимона Цукрова пудра Міксером розтерти маргарин з цукром і жовтками до пишної маси. Добавити просіяну муку змішану з розпушувачем і лимонний сік. Окремо збити білки з ціпкою солі до густої піни. Добавити в основну масу і акуратно вимішати. Викласти в форму попередньо змащеною маслом і посипаною мукою. Пекти в розігрітій до 175 градусів духовці 45 хв. (до золотистого кольору) Вистудити протягом 10 хв. в формі тоді викласти на тарілку і посипати цукровою пудрою. Взято із сайту малеча
Апельсинові мафіни (рецепт із журналу "просто и вкусно"
цедра 1 апельсину, потерта на дрібній терці 100 мл. апельсинового соку (в мене пішло 2 апельсини) 100 г вершкового масла (розтопити і охолодити) 150 г цукру 275 г борошна 1,5 ч. л. розрихлювача 1 ч. л. ванілі 2 яйця
Яйця збити із цукром до білої піни. Додати розтоплене масло, гарно збити. Після цього додати борошно, розрихлювач, ваніль, ще раз гарно перемішати. Влити сік і додати цедру. Тісто має бути як густа сметана. Форми заповнити на 3/4 і поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати 20-25 хв. до золотистого кольору. Викласти на тарілку готові мафіни і гарячими полити глазуром.
Для глазурі : 150 г цукрової пудри 2-3 ч л. апельсинового соку. Гарно перемішати. Смачного !