Тісто:125гр.м'якого масла, 3/4ст.цукрової пудри, 2яйця, 1жовток, 16гр.ванільного цукру, 1,5ст.муки,1ст.л.крохмалю,2ч.л.порошку до печива, 3/4ст.молока, 3ст.л.манки,1ст.л.оцту/краще фруктовий/. Збити масло з цукром,додати яйця,жовток і добре збити.Додати муку з порошком,молоко,манку,оцет і перемішати. Змастити дно роз'ємної форми( 26см в діаметрі) маслом,застелити пергаментним папером і виложити тісто.Зверху викласти нарізані сливи, посипати цукром. Пекти при температурі 180гр.-40хв. Я пекла 10хв-180гр;і 30хв-160гр. Зверху зробила айсінг.
я також його пекла двічі минулого року дуже смачно
Катю,вибач що я пропустила твій рецепт! В мене був переписаний в блокноті рецепт вже давно з польського сайту,а сьогодні зірвали сливи і я згадала про нього. До речі,манка його дуже розпушує! Я пекла за різними рецептами,але цей пиріг дуже-дуже пухкий!!! І ще,обов'язково має бути пудра,а не цукор! Рекомендую всім!!! Дуже ніжне і пухке тісто!!!
Тааак... Чим нас сьогодні італійці пригощають?)))).Оце справді дольче віта....Яка краса...Ти так в тему з цим пирогом, маю сливи, треба вже бігти на кухню...Тільки молока в мене нема, є сметана...піде?
Тісто:5 яєць, 1,5 ск. цукру, 1 ск.води, 1 ск. олії, 3 ск. борошна, 2 ч.л. порошку, аромат до тіста (помаранчевий або ромовий), 2ст.л.какао,1/4ч.л.куркуми або на кінчику ножа,любі горіхи. Білки збити на густу піну, додати порціями цукор і продовжити збивати, по одному додавати жовтки. Продовжуючи збивати додати олію, воду. Борошно перемішати із порошком для печива та додати до тіста. Форму на кекс змастити маслом і посипати сухарями. Тісто поділити на три частини:до першої додати какао, до другої-куркуму, до третьої-горіхи. Виложити тісто з горіхами,потім тісто з куркумою і зверху з какао. Пекти при температурі 160-180гр.-50 хв.Пробувати на сухість зубочистку.
Це мій улюблений рецепт "Зебра",пекла також із тертим чорним шоколадом,а тепер пропоную Вам такий простий і смачний варіант.Кекс ідеально підходить до чаю,коли до Вас мають прийти неочікувані гості...
Повідомлення відредагував maija23 - 19 липня 2010 00:30