Вчора смажила дуже смачні чебуреки.Рецепт тіста від Ludany,дуже-дуже вдячна .Тісто ніжне і тонке,смакота,начинка -
рецепт із блокноту.З таким фаршем роблю манти(тільки м"ясо ріжу маленькими шматочками) і пільмені
Чебуреки Тісто1 яйце
1 ч.л.солі
0,5 ч.л.цукру
1,5 ст.л.6%оцту
1 ст.л.олії
2 склянки борошна
Яйце збити виделкою в склянці.Додати води до 3/4 склянки,розмішати сіль і цукор,потім масло і оцет.Замісити пластичне тісто.Дати 30 хв.відпочити,накривши плівкою.
Фарш300 гр яловичини
400гр.свинини
150 гр сала
2 цибулини
чорний мелений перець
червоний пекучий перець
коріандр
сіль за смаком
0,5 склянки молока
лід подрібнений -0,5 склянки-золотиий секрет від бабусі мого чоловіка.Для соковитості фаршу!зелень
Фарш повинен бути-напіврідкий!
М"ясо і сало змолоти на м"ясорубку з великими отворами,цибулю
порізати дрібно ножем,додати інші складники -за смаком.Тісто поділити на кульки,розкачувати тоненько до 1 мм!!!,тарілкою діаметром від 15до 20 см накрити,вирівняти краї ножем .Намащувати фаршем одну половину тіста накрити другою ,придавши форму півмісяця,легенько притиснути,щоб випустити повітря.Тоді він не буде лопатися під час смаження. Старанно защипнути краї. Виделкою зробити вчавлення по краях,щоб краще трималися і для апетитного вигляду також.Щоб краї не розкривалися і сік не витікав,змастіть їх трішки водою.
Смажити
відразу ж ,як приготували чебурек ,в киплячій олії,в пательні з високими бортиками чи глибокій посудині!!!Під смажіння бути вельми уважними,опустили чебурек у киплячий жир і відтак-перевернути на другий,аби лиш зарум"янився.І виймаємо.Зайвий жир можна зібрати паперовою серветкою.
Готові можна натерти часником,як хто любить!