Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 19:29
Повідомлення #541


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Шукаючи щось нове і смачне я натрапила на рецепт Марини (MamaMarinka) зі сайту say7. А чечевицю мені привезла сестричка...

Суп лешта



500г чечевиці
1 цибулина
1 морквина
1 болгарський перець
1 ст.л. томатної пасти
1 ст.л. джамбулу (чебрецю)
1 головка часнику (я взяла на перший раз пів головки)
1 ст.л. паприки
копчена ковбаска а бо пару мисливських сосисок

1. Чечевицю добре промити залити водою, довести до кипіння і злити воду. Знову залити воду, поставити на вогонь.
2. Цибулю, моркву, перець нарізати - кубиками чи соломкою, додати до чечевиці, приправити спеціями і варити до готовності чечевиці.
3. Під кінець додати томатну пасту (в сезон помідорів я просто очищую пару помідорів від шкірки і збиваю в блендері) та часник.
4. Ковбаску порізати кільцями і обсмажити в невеличкій кількості олії (можна і без нього). Додати до зупи (разом із жиром, який виділився при смаженні).
5. При подачі посипані дрібно нарізаною зеленню.

Перейти на початок сторінки
natalliyas
21 вересня 2011 21:23
Повідомлення #542


Файна господиня
  • 51

Репутація: 213
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 28.06.2011

ICQ:--

Бали: 923
Ірка-Шкірка,
Дуже гарні і корисні рецепти у вас . Дякую, що поділились ними, впевнена, що скористаюсь ними не один раз. :winked:

--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!
Перейти на початок сторінки
Solka
21 вересня 2011 21:26
Повідомлення #543


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Іринка, сьогодні Ти оновила сторіночку навідмінно - нові страви в Твоєму стилі - все цікаве та смачне, і на 100% оригінальне :winked: Особливо, мене заінтригували канапки з незвичною масою, дякую за рецепт :86a0:

--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 21:35
Повідомлення #544


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
natalliyas, дякую :smile: !

Привіт Соломійко :wink: !
Та я нарешті сіла і розібрала фото - а то постійно не вистачає часу :feel: ...
Це ще не кінець :lol: ...

Буду рада, якщо мої рецепти стануть у пригоді!
Перейти на початок сторінки
Natalyi
21 вересня 2011 21:42
Повідомлення #545


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Ірка-Шкірка
Суп лешта

Ірусь, дякую зa рецепт ! Бо стоїть чечевиця і не знaю , що з нею робити...A то фaйненькa зупкa !

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
21 вересня 2011 22:05
Повідомлення #546


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
У нас на сайті вже є рецепт сангрії, але я хочу запропонувати вам не легкий алкогольний напій, а міцний напій з яскраво-вираженим запахом та смаком фруктів:

Сангрія



Червоне вино (сухе, півсухе) - 1 л
Коньяк - 60мл
сік 2 лимонів
1 лимон порізати акуратними трикутничками
апельсин - нарізати трикутниками
яблука - (зелені очистити від шкірки, червоні не чистити) - порізати кубиками
груша - порізати кубиками
слива - порізати дольками
виноград сорту "Ізабелла" - цілі або розрізані навпіл ягоди
цукор, кориця - за смаком

У ємність, в якій буде настоюватися напій, влити вино, додати коньяк, сік лимону, фрукти, ягоди. За бажанням додайте цукор, корицю (цілу, не мелену). Розмішати дерев'яною ложкою.
Настоювати мінімум 30 хвилин, а краще - цілу ніч.
При подачі додати лід.

* Я вже була приготувала коньяк (згідно з рецептом), але в останню мить знайшла йому гідну заміну - улюблену настоянку, в якій максимально сконцентровано аромат літніх ягід.

Вийшло смачно, міцно і дуже ароматно.

Рецепт вичитала з легкої руки Натоньки у книзі "Напої" із серії "Хорошая кухня".

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 вересня 2011 22:10
Перейти на початок сторінки
Татка
21 вересня 2011 22:43
Повідомлення #547


Молода господинька
  • 34

Репутація: 80
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 210
Реєстрація: 21.04.2011

ICQ:--

Бали: 496
Ірина, дякую Вам за ваші кулінарні ідеї, за Вашу неповторність та оригінальність. На ваших сторінках можна побачити смачні рецепти, цікаві фото, і море позитиву.

--------------------
Мене звати Наталка, рада знайомству.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 вересня 2011 10:30
Повідомлення #548


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цей пиріг спекла вже давно, а бажання закалатати щось таке багатошарове зявилося після перечитування книги Ірвіна Стоуна "Муки і радощі". Там настільки апетитно було описано приготування кулебяки мачухою Мікеланджело Буонаротті, що я не втрималася... Пепепілок не купляла - це у нас продукт витребенькуватий, а не щоденний, тому спекла рибну кулебяку

Рибна кулебяка



Дріжджове тісто приготувала по рецепту Ланочки, додавши до кип'ятку терту цибулину (це вже ідея з рецепту біляшів від Ірці). Тісто вийшло дуже гарне - закалатала його на ніч і поставила в холодильник, щоб вранці було під рукою готове.

Начинки:
1. 4-5 великих цибулин порізати грубими кільцями, підсмажити на олії, посолити-поперчити до смаку.

2. 1 л рибного фаршу (це трошки більше кг філе (це був морський окунь) перемолоти через м'ясорубку - просто фарш я молола на день раніше і з частини насмажила котлет, а літр залишився на пиріг).
300мл рису добре промила, настояла пару годин, а потім залила водою і довела до кипіння - та й відставила, щоб охолонув.
змішати в мисці рибний фарш з рисом, до смаку посолити, поперчити, додати тертого мускатного горіху. Добре відбити.

3. 4-5 варених яєць грубо порізати
1 болгарський перець - нарізати соломкою
500г капусти (кель, пекінську або звичайно) - нашаткувати, залити кип'ятком на пару хвилин, відцідити, перемішати з сіллю.

Усі складники акуратно вимішати в мисці, додати сіль-перець.

2/3 тіста викласти у велику форму 30х40см, сформувати високий край, викладати шарами начинки.
Зверху розтачати третину тіста, що залишилася, поколоти вилкою - щоб виходила пара.
P.S. Яєчно-капустяну начинку можна поміняти місцями з цибулевою і дати на низ.



Пекти мінімум 1 год при темп-і 170-180 градусів, накривши (за бажанням) верх тіста папером чи фольгою.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 вересня 2011 13:01
Перейти на початок сторінки
Soni
22 вересня 2011 10:38
Повідомлення #549


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Ірка-Шкірка
Рибна кулебяка



Сакотааааааааааа, супер кулєбяка :winked:
Перейти на початок сторінки
наТуся
22 вересня 2011 12:29
Повідомлення #550


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
Ірка-Шкірка кулебяка ням-ням-ням, можу собі тільки уявити якою вона була смачнючою%CF%EE%F1%EC%E0%EA%F3%BA%EC%EE-2%21%21%21+

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 квітня 2024 21:19

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100