Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Посмакуємо-2!!! , Готуємо з любов'ю та усмішкою!
Natalyi
3 серпня 2011 18:11
Повідомлення #491


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Цитата: Ірка-Шкірка
Картопляно-гречаний пиріг

Я колись тaкий їлa в гостях у Львові, aле сaмa ніколи не пеклa. Смaчний ! Рецепт зaнотовую.
І взaгaлі , стільки смaкоти тут в Тебе !!! Aмерикaнські вaфлі - тоже клaсні (требa шукaти вaфельницю ...)

Повідомлення відредагував Natalyi - 3 серпня 2011 18:13
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 серпня 2011 20:16
Повідомлення #492


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Natalyi
Aмерикaнські вaфлі - тоже клaсні (требa шукaти вaфельницю ...)


Наталю, підкажу тобі вафельницю, якщо будеш шукати - Saturn ST-EC1077 - в мене є стара модель - там три змінні панелі - на канапки, на гриль і на вафлі. Я свою використовую по повній і дуже нею задоволена.
Перейти на початок сторінки
Маруся
12 серпня 2011 15:28
Повідомлення #493


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Ірка-Шкірка
Між іншим, колись вичитала, що з домашньої курки жир обрізають і потім смажать з цибулькою для начинки - його справді буває забагато, а мої дітиська жиру в бульйоні не люблять. Тому я чергову курочку попотрошила на шматочки, і жир заморозила - використала у цій начинці (заморожений дуже гарно ріжеться манюсінькими кубиками, а потім смажиться). Вийшло смачно, тому і надалі так буду робити


Привітик,

Забігла до тебе на пиріг. Це старий єврейський спосіб - топити жир з курки і використовувати як смалець, бо як кажуть в правдивої єврейської господині нічого не викидається :laughing: А якщо на смальці то погано бути не може :)

Заразила ти мене. Я колись робила такі капустянички. Треба буде вже накінець знову братись до кухні і щось смачненького пекти, хоча коли на дворі +38 не дуже хочеться включати духовку. :)

Цьом!

Повідомлення відредагував Маруся - 12 серпня 2011 15:29
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 серпня 2011 18:23
Повідомлення #494


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Маруся
Привітик,

Забігла до тебе на пиріг.


Марусенько, привіт :love: !!!
Я дуже рада бачити тебе на своїх сторінках :wink: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На рахунок курки, жиру і єврейських господинь, ніколи не забуду вислову (здається, належить Сідні Шелдону), що бульйон - це єврейський пеніцилін. Найкращий засіб при багатьох хворобах (особливо простудних).

У нас холодніше, ніж у вас, тому радила би вам переходити на мексиканську кухню - і смачна, і для спеки підходить (особливо гачпачо).
Перейти на початок сторінки
Маруся
12 серпня 2011 21:10
Повідомлення #495


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Ірка-Шкірка
У нас холодніше, ніж у вас, тому радила би вам переходити на мексиканську кухню - і смачна, і для спеки підходить (особливо гачпачо).


О... я її дуже ЛЮ!!! але не можу часто їсти бо чоловікові нічого гострого не можна. Ми тільки часами собі позволяємо їхню кухню, бо в них навіть шоколад з перчиком чілі. МНЯМКА!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 02:04
Повідомлення #496


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Я не можу сказати, що я відійшла від кухні, просто рецептів трошки набралось, а руки не доходили...

Почну з паштету - простого і швидкого:

Паштет печінковий тушкований




1 кг печінки - промити, вирізати жилки, за бажанням - вимочити у молоці
600 - 700 г сирого шпондеру - нарізати невеликими шматками
2 - 3 цибулини - нарізати великими кубиками
1 - 2 морквини - нарізати кубиками або кільцями
сіль
спеції - чорний мелений перець, духмяний перець, лавровий лист, мускатний горіх...

Розігріти пательню, викласти шпондер - підсмажити, щоб пустив жир.
Додати цибулю, моркву, гарно підсмажити, додати печінку.
Все гарно перемішати, коли печінка буде майже готова - додати спеції.
Накрити кришкою, тушкувати хвилин 20.
Охолодити. Пропустити масу двічі через мясорубку або збити в комбайні.

Для запікання - 5 - 7 яєць розділити на жовтки і білки. Збити окремо, спочатку в масу додати жовтки, гарно вимішати, досолити-доперчити до смаку, додати збиті білки, акуратно вимішати, викласти у форму, запікати хвилин 40 при темп-і 180.

Для святкового оформлення паштет охолодити, змоченими у воді руками виліпити їжачка, зубцями вилки намалювати колючу шкірку, кінчик носа прикрасити горошиною перцю, очі - половинкам маслин, зверху гарно змастити топленим маслом і в холодильник.
Смакує і ложкою, і на канапці...
Можна розділити на невеликі порції і заморозити.
При бажанні можна частину паштету збити з шматком масла - щоб був ніжніший.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 серпня 2011 22:13
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 02:19
Повідомлення #497


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Я безмежно люблю салат з синіх від Ланочки, але також шукаю нові смаки. От і натрапила на ще один салат з баклажан:

Баклажани по-корейськи



2 кг баклажан - порізати соломкою (краще на терці - швидко і надійно)
1 пучок петрушки - дрібно посікти
5 зубчиків часнику - подрібнити або витиснути через часникодавку
4 червоних перці - порізати дрібною соломкою

Заливка (змішати):
3ст.л. води
2ст.л. цукру
1ст.л. солі
150г олії
150г оцту


Заварити окріп з 3л води, 6ст.л. солі, кинути баклажани. Щоб баклажани краще занурилися у воду я накрила їх тарілкою :lol: :



Через 10хв після закипання зняти з вогню, воду злити.
Додати зелень, часник, перець, заливку.

Залишити настоятися 6 годин, а краще - на ніч.

Автор рецепту - Mila55 зі сайту kuharka.ru.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 02:33
Повідомлення #498


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Чогось моїй кулінарній душі так захотілося гострого, що два наступні рецепти - також з перчинкою!

Цвітна капуста по-корейськи




1 головка цвітної капусти - розібрати на дрібні суцвіття (якнайдрібніші).
За цей довготривалий і трудомісткий процес я дуже дякую сестричці - це вона зробила за мене :love: ...
1 морквина - порізати соломкою або потерти на грубій терці (в оригінальному рецепті її не було :feel: - додала за власним бажанням)
2 червоні болгарські перці - порізати дрібною соломкою
1/2 або 1 цілий перчик чілі (в оригіналі - 1ч.л. пасти чілі) - подрібнити
3-4ст.л. олії
1-2ст.л. кунжутної олії
1-2ст.л. соку лимону
1-2 зубці часнику
- подрібнити
пучок петрушки і кінзи
суміш спецій для корейської моркви або можна підібрати спеції на ваш смак - перець, коріандр, куркуму...

Капусту змішати з морквою, на 3 хвилини залити окропом. Воду злити.
(Якщо потрібно швидко замаринувати - потримати 4 - 5 хвилин в окропі). Промити холодною водою. Відцідити воду.
В капусту всипати спеції, часник. Розігріти олію, додати кунжутну олію і вилити на спеції. Додати лимонний сік, зелень, перець, посолити і добре вимішати. Скласти в банку. Маринувати мінімум добу.

Автор рецепту - alisia зі сайту good-cook.ru.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 серпня 2011 03:31
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 02:39
Повідомлення #499


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Крижавки від куми



В 3л банку викласти шарами (кума готує в банячку - так легше і складати, і витягати):
2 - 3 буряки - порізати пластинками або соломкою
капусту - четвертинками або восьминками
1 головка часнику - зубці розрізати навпіл

Заливка:
на 2 л води (холодної)
2ст.л. солі
3ст.л. цукру
100г олії
100г оцту


Всі складники розмішати, залити капусту. Залишити настоюватися при кімнатній температурі мінімум 2 дні.

При подачі полити оією з часником.

Четвертинку або половинку капустини я деколи натираю на шатківниці - в результаті отримуємо смачний готовий салат з буряку, капусти і часничку.

Обговорення рецепту ось тут

Повідомлення відредагував Натонька - 28 жовтня 2014 15:30
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
17 серпня 2011 02:47
Повідомлення #500


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Побачила я печену рибку нашої Ланочки і розсміялася - моя рибка також була тільки з духовки :lol: .
Спробувала нову суміш - надихнула кунжутна олія, пляшечка якої нарешті з'явилася в мене :smile: ...

Риба печена оригінальна




Карпи або іншу велику рибу почистити, зробити 2 надрізи вздовж хребта, приготувати маринад:

3ст.л. кунжутної олії
3-4ст.л. сметани
1 головка часнику - через часникодавку
сіль - за смаком
мелений лавровий лист - 1/2ч.л.
червоний перець гострий - 1/4ч.л.
мускатний горіх - 1/4ч.л.

(можна взяти просто спеції для грилю або для риби)

Добре натерти рибу з обох сторін, надрізи, серединку, зябра.

Пекти на пергаменті близько години при темп-і 180 градусів.

А ось вона і на столі:


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 17 серпня 2011 02:57
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 квітня 2024 23:01

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100