Хліб зі смаженою цибулею
необхідні продукти:1 / 4 скл. вершкового масла
2 цибулини, порізати
1 1 / 4 скл.. води
1 ст.л. меду
4 скл. борошна
1 1 / 2 ч.л. солі
1 / 2 ч.л. свіжо-меленого чорного перцю
1 1 / 2 ч.л. сухих дріжджів
- розтопити вершкове масло в сковорідці й обсмажити цибулю на повільному вогні до світло-золотистого кольору. Зняти з вогню. Через сито, злити масло. Цибулю відставити.
- дріжджі розвести в невеликій кількості ледь теплої води і кинути дрібку цукру. Накрити і поставити в тепле місце, щоб підійшли. Якщо дріжджі швидко розчинні, то я просто змішую з борошном.
- у невеликій чаші змішати теплу воду і мед.
- у велику миску просіяти борошно, додати сіль, перець. Коли дріжджі активуються, змішати їх з водою і медом і влити в суху суміш. Добре перемішати до однорідності і викласти на злегка припудрену борошном поверхню. Після цього вимісити тісто, зазвичай це займає 10-15 хвилин, десь у середині замісу додати масло, вкінці цибулю. Потім сформувати кулю, викласти на деко і накрити плівкою, змащену маслом. Дати підійти в теплому місці протягом 45 хвилин.
- нагріти духовку до 200С. Тісто злегка присипати борошном і ножем зробити хрестоподібний надріз приблизно 1 см глибиною. Випікати 35-40 хвилин. Хліб готовий якщо при постукуванні пальцями по хлібу чути "порожній" звук.