Доброго дня ,дорогі дівчатка! Сьогодні я запропоную Вам декілька страв,які часто готую для своєї сім"ї! 28 квітня-день народження мого синочка В"ячеслава,тому і декілька рецептів буде святкових. Виберіть для себе ті,які Вам сподобаються і спробуйте приготувати ! Мені буде дуже приємно,якщо Ви будете задоволені! Я буду поповнювати меню продовж тижня
Картопля під сиром М"ясо святкове Котлети з грибами Салат "Весна" "Рафаело" Сирник на шоколадній основі Всі переписи взяті із мого блокноту,за виключенням випічки.Рецепти солодких страв я взяла із ж."Золоті рецепти"2010 Картопля під сиром
Картоплю помити,почистити,нарізати вздовж кружальцями ,товщиною до 5 мм.Невеличке дечко ,або сковорідку полити олією,викласти картоплю у вигляді черепиці ,зверху теж скропити олією,посипати спеціями до картоплі чи шашлику,на кожну покласти по 1 ст.л. тертого твердого сиру і покрити тоненькою сіткою майонезу.Запікати у духовій шафі до 30 хв. Картопля готується швидко,можна смакувати на сніданок. Можете додавати підсмажені гриби або курятину на картоплю,потім тертий сир. Перед вживанням посипте нарізаною петрушкою! 5- картоплин 200гр твердого сиру спеції 0,5 пачки майонезу Салат Весна
На пласку тарілку викладати шарами всі продукти ,порізані не дуже дрібно і покриваючи сіткою майонезу:огірок-майонез-твердий сир-майонез-помідор-майонез-курятина-майонез-зелена цибуля(дрібно посічена)-майонез-потерте яйце-майонез-кукурудза і горошок.Прикрасити гілочками "білої акації"з дрібно потертого твердого сиру! Салат бажано з"їдати в день приготування,тому що він дуже соковитий!!! Закуска Рафаелло
3 плавлені сирки охолодити, натерти на дрібній терці. 0,5 пачки вершкового масла з морозилки теж натерти на дрібній терці. 3 зубки часнику подрібнити(розчавити) додати 2 ст. ложки майонезу і вимішати всю масу. Робити кульки розміром з волоський горіх. начиняти солоним арахісом і обкачувати у натертих крабових паличках - іде приблизо 5 - 6 шт. викладати на гілочки зеленої петрушки.Подавати охолодженим!
Ух ти! Майя, щойно подивилась вище на сторінці і побачила Твою чудову кольорову закуску, а я нині готувала такутут. Ще тішилася, що так пасує до тієї картопельки. Завтра роблю за новим рецептом!!! А яка кольорова закусочка!
1 кг філейки свинини 200 гр. свіжих шампіньйонів 300 гр. твердого сиру 1 пачка майонезу 1 ст.л. томатного соусу 1 ст.л.сметани 3-4 цибулини 5 свіжих помідорів 3 зубки часнику зелень сіль,прянощі Філейку нарізати порційними шматочками поперек волокон,як для биточків,гарненько відбити ,посолити,поперчити,змастити прянощами до шашлику,нашпигувати посіченим часником ..Майонез змішати з томатом і сметаною і цією масою щедро змастити відбите м"ямо.Потім скласти шматочки гіркою один на одного і замотати плівкою,дати промаринуватися у холоді 3 години.Потім на дечко викласти шар цибулі,порізаної кільцями,зверху рядочками м"ясо. На кожен шматочок кладемо по одному тертому шампіньйону,посипати приправою.Гриби повинні бути великі,тремо на грубій терці.На гриби-тоненьку сіточку майонезу,потім кладемо по 1 ст.л. тертих помідорів,потім тертий сир ,зверху сіточка з майонезу.Ставимо запікатися. 40 хв. Дуже смачно!Спробуйте приготувати саме так,особливо -маринування,від цього залежить результат.Вам сподобається!!! Котлети з грибами
1 кг.свинини 0,5 кг підчеревини 1 цибулина 1 яйце 1 сира картоплина 2 ст.л. майонезу сіль,спеції за смаком Для начинки 200 гр. шампіньйонів обсмажити на олії з 1 цибулиною
Перекрутити м"ясо і підчеревину,додати яйце,майонез,терту сиру картоплину ,спеції і вимішаати фарш.Робимо з м"яса маленькі плескачики і фаршируємо їх підсмаженими грибами.Смажимо котлети ,складаємо у казанок,на дно якого покласти 1 потерту морквину і порізану 1 цибулину.Залити водичкою чи бульйоном 0,5 склянки і протушкувати на маленькому вогні 30 хв. Сирник на шоколадній основі (журнал "Золоті рецепти"2007 №3)
Замісити тісто і сформувати із нього колобки,поставити у морозилку
Для сирника : Збиваємо 1 кг сиру з 0,5 склянкою сметани ,1 склянкою цукру і 5 яєць.Бажано збивати міксером,щоб маса була пухкою і гладенькою.Додати сюди 1 пачку ванільного пудингу,декілька шматочків різаного апельсина-на смак!
Колобки натираємо на грубій терці над дечком,змащеним вершковим маслом.Зверху викладаємо сиркову масу.Ставимо у духову шафу і випікаємо на помірному вогні 35-40 хв.Готовий сирник - ще гарячий посипати тертим шоколадом з горіхами.Добре зберігається порізаним і замотаним у харчову плівку.
Славочка! Дуже апетитна картопелька вийшла,ще й під зеленою цибулькою!Смакота!!!Якщо є час і маєте шампіньйони,можна їх обсмажити з цибулькою і покласти на картопельку(можна подрібнене відварене куряче філе з цибулькою),потім тертий сир і майонез! Страва буде ще смачніша! Іринко,Volo-shka,дякую дівчатка за увагу!ГПриготуйте будь-яку страву,що Вам сподобається!