Пропоную простий рецептик солоного січеного тіста для корзинок. Начинка для них може бути солодкою чи соленою. Швидкі корзинки з солоного січеного тіста
Тісто: 1скл. борошна 100 г холодного маргарину потерти на терці щіпка солі 2 ст.л. сметани. Кінчиками пальців з борошна і маргарину зробити крихти, додати сметану, сіль, замісити тісто, покласти на 20 хв. у холодильник. Потім розкачати, вирізати склянкою кружки, викласти у кексові формочки, добре притиснути по краях, поколоти тісто вилкою, спекти у гарячій духовці при 200 градусах. У мене вийшло 20 маленьких корзинок і одна більша, з решти тіста ще вийшла "ручка" для корзинки. А от що вже було в корзинці не встигла сфотографувати.
Повідомлення відредагував Славочка - 5 травня 2010 01:50
Славочка, А чом би й ні? я хоча й не беру участі,( по правді, побоялась, що не справлюсь, особливо, як хто хліб загадає), але корзинки і салат обов*язково спробую прготувати! Дякую за рецепт
Дякую вам Пропоную нову зупку, дуже поживну і корисну Зупка з кнелями з печінки
Потрібно: 500г яловичини або яловичих антрекотиків 200г печінки(краще телячої, щоб була свіжа і "молода") 1 середня цибулина, 1 морква, 1 петрушка, 3 середні картоплини 1 ст.л. розтопленого вершкового масла 2 яйця 1 ст.л. панірувальних сухарів Сіль, перець, італійські трави, Зелень. 1)Приготувати м’ясний бульйон, додавши цибулину, петрушку. Далі додати цілі картоплини, моркву, порізану кружечками. Посолити. 2) Печінку промити, змолоти, перетерти з маслом, жовтками, сухарями. Злегка збити у мисочці білки, все разом легко вимішати, посолити, поперчити. 3) коли картопля готова, вийняти її, розім’яти до однорідної маси і покласти назад у бульйон. 4)Набирати печінкову суміш чайною ложкою, змоченою у гарячому бульйоні, і опускати у каструлю невеличкі кнели. Коли всі кнели спливуть, забрати зупу з вогню. Перед подачею прикрасити зеленню.(в мене не виявилось ) Варила таку зупку діткам для підняття гемоглобіну. Рецепт з журналу “Пані“ №20(65), 2008.
Повідомлення відредагував Славочка - 5 травня 2010 01:40
Славочка, Привіт Розкажи мені чому в мене не получилась така зупка? Я варила її певно тиждень чи два назад і в мене печінка вся розплилась по баняку... Чи білків забагато чи то одної ложки сухарів замало шоб воно трималось чи то я шось не так зробила? Розкажи, в тебе все ок вийшло, тримались купи вони по такому рецепту? Чи то може в мене не вийшло бо я давала курячу печінку? А.. і ще згадала)) Я білки міксером збивала
Повідомлення відредагував Натонька - 5 травня 2010 14:50
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!