Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки-1, запрошую у світ моїх смаків :)
Славочка
22 жовтня 2010 23:31
Повідомлення #461


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Галинко, завжди тобі рада.

Пригощаю негайно:
Швидкі корзинки із січеного тіста можуть мати і солодку начинку.
Корзинки з сиром, грушами і горіхами


Начинка:
200 г домашнього сиру, протертого через сито
2 ст.л. цукру
2 ст.л. сметани, якщо сир сухий
1 ст.л. крохмалю
1 яйце
Крім того, 2 солодкі грушки почистити, порізати пластинками.
Все змішати, викласти у корзинки з тіста. Викласти пластинки грушки, посипати рубленим горіхом, трохи втиснувши в начинку.
Пекти при 200 градусах 20-30 хв.(до золотистого кольору тіста)
Ідею побачила у жж mimi_shka
Перейти на початок сторінки
мари4ка
22 жовтня 2010 23:39
Повідомлення #462


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Цитата: Славочка
Корзинки з сиром, грушами і горіхами

Славіочка,як завжди оригінально і смачно!!! love
Перейти на початок сторінки
lana
23 жовтня 2010 06:49
Повідомлення #463


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
ОООООООООх!!! Оце смакота!!! winked
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
23 жовтня 2010 09:40
Повідомлення #464


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Славочка! 3fb
Твоя випічка ,як завжди оригінальна і апетитна,щось цікаве і смачне!
Дякую за чудові переписи і гарні ідеї! winked
Бажаю творчого натхнення на Твоїй чарівній кухоньці! belay
Перейти на початок сторінки
Solka
23 жовтня 2010 16:04
Повідомлення #465


Файна господиня
  • 51

Репутація: 588
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1457
Реєстрація: 8.08.2010

ICQ:--

Бали: 2401
Славочка 1f7 я в захваті winked amam

Повідомлення відредагував Solka - 23 жовтня 2010 16:04
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh
Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com
:) ♥ ♥ (:
Перейти на початок сторінки
Славочка
23 жовтня 2010 16:39
Повідомлення #466


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
мари4ка,
lana
Майя
Solka
,
дякую за вашу оцінку!
А в мене для вас смачний хлібчик з хрумкою шкоринкою.

Хліб на манній крупі



за рецептом Оксани, форум SAY-7, прочитала вперше на Кукорамі

Закваска:

1 скл. борошна
2/3 скл. теплої води
0.5 ч. ложки цукру
2 гр. свіжих дріжджів

Тісто:

3/4 скл. води(у мене сироватки)
1 скл. борошна (+ ще 1 жменька для формування)
1 і 2/3 скл. манної крупи (дрібної)
12 гр. свіжих дріжджів
1 ч. ложка цукру
1.5 ч. ложки солі
3 ст. ложки рослинної олії

Спочатку потрібно приготувати закваску, робити це краще звечора, а хліб пекти вже ранком. У теплій воді розчинити дріжджі й цукор, залишити на 10 хв. Потім всипати борошно й перемішати, тісто буде як на оладки. Накрити миску тканиною й залишити в місці без протягів на 12 год.
Для тіста розтерти дріжджі з 1 ч.л. цукру, влити до теплої води(сироватки). У мисці змішати борошно й манну крупу.
У закваску додати сіль, влити воду(сироватку) із дріжджами, перемішати, всипати порціями борошно з манкою, замісити спочатку в мисці, тісто буде липким, але нічого страшного, борошно більше не досипати, манка вбере в себе рідину й воно стане еластичним, вимішувати тісто поки воно не стане гладким. Я місила довго, щоб достатньо розвинулася клейковина. Вкінці замісу додала олію. Тісто у мене тягнулося, а не рвалося.
Тісто змазати олією, перекласти в миску, накрити й забрати в тепло на 2 год.

Далі тісто злегка прим'яти (сильно вже не місити), сформувати довгастий хліб, перекласти у довгу форму, змащену олією, накрити серветкою й дати підійти в 2 рази (1 год).*
Гострим лезом зробити кілька надрізів (мені так подобається :))))

Випікати з парою. На нижній рівень духовки поставити піддон або широку ємність, духовку нагріти на 200 градусів.
Потім у нагріту духовку на середній рівень обережно поставити хліб, а в ємність на нижньому рівні обережно вилити склянку гарячої води (окропу) і швидко закрити духовку, так випікати 15 хв, потім через 15 хв. ємність із водою забрати (в мене вода випарувала, тож я нічого не чіпала), а хліб випікати поки він не підрум'яниться.
Готовий хліб остудити на ґратах.

* в оригінальному рецепті сформувати 2 колобки, викласти на пергамент.
Я не ризикнула, щоб не вийшли 2 пляцки laughing , то ж поклала у форму. Папір теж не стелила, щоб потім не віддирати.

Хлібчик мені сподобався! belay

Повідомлення відредагував Славочка - 23 жовтня 2010 16:51
Перейти на початок сторінки
vika
23 жовтня 2010 17:37
Повідомлення #467


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Славочка, корзинки супер. Аж слинка котиться. Я сьогодні пробувала Ваш струдель, молока дала більше. Але мабуть все одно замало. Тісто було приблизно таке як на хліб (мабуть має бути рідше?). На смак добре, тому фотографувати вже нема що.
Перейти на початок сторінки
Славочка
23 жовтня 2010 17:52
Повідомлення #468


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
vika, та от я ним не дуже задоволена. Листково-дріжджове рецепт тут, виходить більш повітряне і легке.
Навіть для цього струделя спробую його приготувати.
Експерименти продовжуються...
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 жовтня 2010 14:30
Повідомлення #469


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
М'ясо по-капітанськи



рецепт з сайту Оксани Путан: Креветка.сом
Як пише автор, справжнє "м'ясо по-капітанськи " запікається під соусом бешамель (а не під майонезом).
Страва швидка у приготуванні і смачна.
У мене нема порційних форм.
Готувала в одній формі, але краще подавати порційно.
Потрібно:
1 велику цибулину
3 середніх картоплини
3 свинні відбивні (у мене телячі)
100 г твердого сиру
2 ст. л. олії
Сіль, перець,
для соусу бешамель*: 1 ст.л. борошна, 1 скл. вершків 10%

Приготування:
Картоплю відварити в мундирах у підсоленій воді(не довше 15 хв після закипання). Остудити, почистити, порізати кружальцями, товщиною 1 см.
М'ясні відбивні посолити, поперчити, я посипала ще хмелі-сунелі.
Цибулю почистити, порізати кільцями. Я ледь притушила цибулю на олії і переклала у форму. Зверху викласти відбивні,

поверх них картоплю,

полити соусом бешамель, присипати тертим сиром

Покласти у нагріту попередньо до 200 градусів духовку. Запікати 20-25 хв.
Подавати гарячим. Смачного!

*Для соусу бешамель на маслі підсмажити борошно, розвести вершками, розмішати, щоб не було грудочок, посолити, поперчити, довести до кипіння і відставити.

Повідомлення відредагував Славочка - 26 жовтня 2010 14:35
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
26 жовтня 2010 15:41
Повідомлення #470


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Цитата: Славочка
М'ясо по-капітанськи


Ммммм love М'яско супер - пупер!вже собі зберегла рецепт

Повідомлення відредагував LiLu - 26 жовтня 2010 15:42
--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 квітня 2024 16:29

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100