На дно тарілки робимо сіточку з майонезу і викладаємо: курка-гриби-сир-помідори.Всі слої промазати майонезом( я роблю завжди сіточу) зверху різані маслини і зелену цибулю. Дати настоятися. В мене його дуже люблять!
Повідомлення відредагував muroslava07 - 6 травня 2011 13:28
300-400г шампінйонів протушити з 1-2 цибулинами, посолити. 3 плавленні сирки 3 грибних кубика (я беру завжди Gallina Blanka) трошки сухого кропу прибл. на 2,5 л води
Протушити гриби, поставити воду на вогонь і дод. їх туди. Коли почне закипати, потерти на грубій терці сирки, подрібнити кубики, сухий кріп. Хай покипить 30хв. Юшка готова!
Повідомлення відредагував muroslava07 - 6 травня 2011 13:37
(прикрашати по своїй фантазії) робила колись за молодих років!
180г крабових палочок на терти на дрібній терці. Додати 4-5 варених і потертих яєць, додати пучок молодого кропу. А дальше ваша фантазія як заправити за смаком і прикрасити - бо вони солодкуваті. Це для тих хто любить краб. палички. Але я майже половину маси з"їдаю під час намащування.
Повідомлення відредагував muroslava07 - 6 травня 2011 13:42
(з власного записника) Біле тісто: 3 жовтки 1 ст. цукру 200г сметани 1,5 ст. муки 1 ч.л. амоняку (я дала порошок до печива)
Макове тісто: 3жовтки 1 ст. цукру 200г сметани 1 ст. муки 1 ч.л. амоняку (я дала порошок до печива) 1 ст. меленого маку Тісто лити смужками ложкою. Першу паляницю починати з білого тіста і чередувати з маковим; Другу - з макового. На біле тісто викласти порізані яблука, на макове - вишні. на фото видно як я зблудила, але суті це не міняє... Я робила 1,5 порції на бляшку - 32*25, тому вийшло 3 паляниці. В паляниці 5 полосок. Пекти на середньому вогні до готовності. Крем: крем Шарлот від Волошки (велике дякую за нього, СМАЧНИЙ дуже!) опис туточки 200г цукру 1 яйце 150 мл молока 250г масла 1 пак. ванільного цукру 1 ст.л. коньяку і я ще туди дод. 0,5 бан. згущонки невареної. Крем - сила! Коржі пропитати сиропом.
Повідомлення відредагував muroslava07 - 7 травня 2011 11:18
(ж. "Рецепти господині") 1 пач. маргарину 1 ст. цукру 4 яйця 2 ст.л. сметани 1 ст. л. порошку до печива мука, вишні, горіхи, повидло
Крем в оригіналі: 3ст.л. муки 1 ст. молока 1 ст. цукру 1 яйце 1 пач. масла
Жовтки збити з цукром, дод. сметани, маргарину, порошку для печива і муку. Замісити тісто і розділити на 3 част. Одну печемо без нічого, а дві- мастимо повидлом(в мене сливове), викладаємо вишні, посипаємо горіхами, заливаємо білками збитими з 0,5ст. цукру. Крем: муку змішуємо з цукром, дод. жовток, доливаємо трохи молока і все це, помішуючи, доливаємо до киплячого молока. Коли маса охолоне, збиваємо з маслом. поки крем не загусне.
Я ж робила крем Шарлот(див. вище) + 2 ст. л. какао. Бляшка 32*25 Верх полити шоколадом.Коржі обов"язково пропитати
Повідомлення відредагував muroslava07 - 7 травня 2011 11:18
Це сирник гібрид з двох рецептів: Славочки сирника святкового з маком і бабусиного сирника від Пушинки. Дуже смачний, навіть соковитий получився. Тісто: 2ст. муки 0,5ст. цукрової пудри 2 яйця 200г маргарини 1ст.л. розпушувача 2ст.л. какао Розкачати і зробити бортики.
Сирна маса:1,5-2кг сиру змеленого 10 яєць 1,5ст. цукру 100г м"якого масла 2ст. л. манки 1 цедра лимона 1 п ванільного цукру 100 гр родзинок горіхи жовтки розтерти з цукром додати всі решту інгрідієнтів, сир перемолоти через мясорубку, масло розтопити, білки збити на піну, викласти масу на коричневе тісто. Зверху посипати горіхами. бляшка 38*27
Повідомлення відредагував muroslava07 - 6 травня 2011 19:33