250 г масла 250 г цукру 1 п. ванільного цукру 4 яйця 500 г борошна 1 п. розпушувача 100 г молока 30 г какао 1 ст.л. пудри
Збити масло, додати цукор і ваніль. Розмішувати поки цукор не розстане. Додати яйця по одному, добре збити в однорідну масу. Змішати борошно і розпушувач, додавати до маси почергово з молоком. Половину тіста викласти в форму,змащену жиром. Решту тіста вимішати з какао і викласти поверх світлого. Виделкою по спіралі перемішати тісто, щоб отримати "мармуровий" малюнок. Пекти 60 хв в гарячій духовці. Вийняти з форми, охолодити,посипати пудрою.
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 29 липня 2010 22:24
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
Діанко я теж роблю так огірочки.Цей рецепт дала моя родичка з Польщі.Лиш вона закриває банки пластиковими кришками і виносить в холодний погріб. а я роблю як Ви. Зимою огірочки з банки хрумкі і тверденькі . Дівчата можете рецепт брати на озброєння.
Привіт , дівчатка ! З цим ремонтом не вистачає часу на спілкування з вами Сьогодні забігла , щоб пригостити вас смачнючим пирогом
Пиріг з вишнями
Тісто:
400 г борошна 250 г масла 100 г цукру 3 жовтки 0.5 скл. сметани 1 ч.л. розпушувача
Начинка:
700 г вишень 200 г цукру ( якщо вишні консервовані, то цукру менше) 3 білки
Масло посічіть з борошном , додайте цукор , жовтки , сметану , розпушувач і замісіть тісто. Викладіть тісто в змащену тортівницю так , щоб закрив і стінки . поколіть виделкою , посипте сухарями , накладіть вишень без кісточок і посипте цукром. Збийте білки з 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. крохмалю і вилийте на вишні. Пекти у гарячій духовці 40-45 хв.
Рецепт з маминого зошита.
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 5 серпня 2010 22:56
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.