Діанко!Ще раз дякую за чудовий перепис!Сьогодні вже сестричка моя смажила смакоту за Твоїм рецептом,сподобалось дуже!!!! Вчора по телефону передала їй Я додала домашнє яйце,то дерунчики вийшли рум"яненькі!(жовтки гарні попалися)
Завтра відправляю своїх бешкетників до бабусі в село.І вирішила напекти гостинців в дорогу.
Шоколадні кекси
( 2 в 1)
1 варіант - підійде для пошановувачів вологої випічки
200 г борошна 200 г масла 1 скл. цукру 3-4 яйця ( залежно від величини) 2 ст.л какао 3-4 ст.л.молока 100 г очищених горіхів 100 г родзинок 50 г цукатів цедра з половини лимона ( можна обійтись) ванілін 2 ст.л. варення цукрова пудра
Заварити какао з однією ложкою цукру і молоком ( можна замінити гірким шоколадом - пів плитки). Розтерти масло з цукром,ваніліном і лимонною цедрою, додавати по одному яйцю і ложці какао. Потім всипте борошно,розітріть на однорідну масу, вимішайте з грубо посіченими горіхами, родзинками, нарізаними цукатами і варенням. Цією масою наповніть змащені жиром і посипані сухарями форми. Випікати при t 190-200 С 30-40 хв. Як почне відставати від форм, витягнути з духовки.Охолоджені кекси посипте цукровою пудрою.
А тепер увага! 2 варіант
До цього всього додати пачечку розпушувача і вийде отаке.
Обидва варіанти смачні.
Рецепт з маминого зошита.
Смачного!
--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.
3 варених жовтка розтерти і змішати з 2 сирими жовтками, додати 0.5 скл. сметани, 0.5 скл. цукру, 200 г масла, 25 г білого вина( в мене горілка ), розтерти все в однорідну масу. Всипати 3 скл. борошна, замісити тіто і розкатати завтовшки 2-3 мм, вирізати коржики і змастити яйцем( можна білком,що залишився). Зверху посипати горіхами, розтертими з цукром, наколоти виделкою, викласти на змащений лист. Випікати в гарячій духовці.
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 19 липня 2010 08:52
--------------------
Діаночко, це ж просто знущання над фігурою Я тут худію-худію перед морем, а як втримаєшся, як така смакота Печиво і кекси дуже гарні і смачні. Катіні кекси я вже майже всі перепробувала, тепер за твої візьмуся
На 3-х літрову банку: кріп,часник,листя хрону,листя вишні і смородини,перець стручковий гіркий( у мене чорний перець горошком). Вимиті огірки щільно вкласти в банки,зверху ще трохи кропу, краще суцвіття. Залити гарячим розсолом ( 1 л води, 60 г солі) і вистояти 2 доби. Злити з банок розсіл, прокип'ятити і знову залити огірки. Стерилізувати 3 л - 15 хв.
Рецепт моєї тітки Надії.
Смачного!
Повідомлення відредагував idianka - 29 липня 2010 22:02
--------------------