irishka80, Тут не можна писати свої рецепти - переглянь тему з рибними рецептами і напиши там, будь-ласка. Це авторська тема, тут рецепти виставляє лише Іванка .
Привіт ,все частіше я повертаюся до колишніх рецептів пляцків На свята пекла шаровик хотіла виставити на форум ,а виявилося, що рецепт вже є і не один Зимова вишнявід Славочки і Листовий пляцок від Натоньки Виявляється, що складники майже одні і ті самі, а назви різні А у мене вийшов ось такий листовий пляцок Напишу, як я його готувала може комусь пригодитися Тісто:6 жовтків збила з 1скл цукру,додала 300гр сметани ,1 чл порошку до печива,200гр маргарини розтерла з 3скл муки. Замісила пухке тісто і поставила спати на ніч у холодильник
Яблука "ренети"(2кг) потерла на терці від буряка,засипала 1скл цукру,а коли пустили сік поставила варити і остудила
6 білків збила з 0,5скл цукру і додала вишневий кисіль,а на наступний раз буду давати лимонний кисіль мені здається так буде пікантніше
Тісто поділила на 6 част На низ клала шар тіста,зверху білки,потім яблука ,ще раз білки ,зверху тісто Має вийти 3 таких коржі
Поки пеклися коржі я заварювала крем : 150 гр молока влити в каструлю і закипятити ,а в 150 гр холод. молоці рзчинити 0,5п. сметанкового пудингу,додати 2 ст.л. цукру і варити щоб загусло і остудити Окремо зварити ще сироп: 300гр цукрузалити водоютак щоб повністю її ввібрав,закипятити і остудити
300гр гр масла збити, додавати сироп, пудинг. крем,сік 1го лимона Цим кремом перемастити коржі Коржі гарно пропиталися Вийшло смачно з яблучною кислинкою
Повідомлення відредагував Іванка - 2 лютого 2012 13:05
Маківник 0,5 кілограми муки ( можна трохи більше ) 250 грам маргарини 150 грам цукру 5 яєць ( 2 цілих і 3 жовтки) 50 грам дріжджів 3 столові ложки кефіра чи сметани Дріжджі розвести в кефірі ( сметані ), маргарин перемішати з мукою, додати все решта і замісити тісто, поділити на 2 частини.Одну частину викласти у форму змащену жиром, потім макову начинку і зверху знову тісто. Ставити на ніч у формі, а ранком пекти. Макова начинка: 300 грам маку запарити і втерти, додати 3 яйця 250 грам цукру 100 грам масла Мої зміни: тісто поділила на три частини,а до маку додала 100 гр мел. горіхів і трохи ізюму Рецепт від ksenja-30 з livejournal
Зараз коли лютує мороз,хочеться чогось тепленького і смачненького Я Вам пропуную зігрітися коньячком і посмакувати кусочком Спартака
5 яєць 2 стакани цукру 1 п. ваніліну Все збити міксером
8 ст. ложок топленої маргарини / приблизно 0,5 пачки / 1 стакан сметани 1 ч. ложка соди погасити оцтом і до сметани 1 ч. ложка порошку 4 ст. ложки какао 2 стакани муки Вихід 8 паляниць По 4 ст. ложки на бритванку, якщо велика , розмастити. На низ обов’язково папір. Пекти 8-10 хв.
Крем: 1 л молока,6-8 ст л манної крупи,1п ванільного цукру,1скл цукру -варити до загустіння і остудити заварну масу збити з 400гр масла Смачного
Гарний рецепт.Наше сімейство полюбляє цей пляцочок.І справді,хороша нагода посмакувати "спартачком" холодним,зимовим вечірком.На вихідні вже пункт меню про те,що на десерт заповнила.Гарного вечора.
Дорога Іваночко!!! Щиро дякую за Твою гостинність ,гарні переписи і той чудовий настрій,який огортає серце після після перегляду Твоєї сторіночки!!! Дуже смачний тортик з коньяком,дякуююю! А тобі від мене- ця ніжна троянда,вона принесе на Твою кухоньку теплий подих весни!!!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 8 лютого 2012 22:29
Шановні форумчанки дякую Вам за увагу,+і коментарі
Хочу Вас пригостити усім відомим "Маминим тістом" Один рецепт я вже писалаось тут А цей трохи інший для тіста : 300-400гр муки посікти з250 гр маргарини,додати 3жовтки, 3ст л сметани ,трошки солі і 10 грдріжджів Замісити тісто і поділити на 2частини (1 більша,а 2менша) Більшу частину розтачуємо,кладем в пательню ,зверху рівномірно розмащуємо крем і накриваємо меншою частиною тіста Для крему нам потрібно розтерти 10жовтків з 300 гр цукру,додати 1п. ванільного цукруі легко вимісити з 300гр мел.горіхів (до горіхів я додаю 1ч.л. кави ),1ст.л. сухарів,1ст.л. муки Вкінці ЛЕГКО вимісити з збитими на круту піну білками Кладемо в розігріту духовку і не заглядаємо доки не спечеться Пекти 1 год
На фото я пекла півтора порції, тому такий високий
Повідомлення відредагував Іванка - 10 лютого 2012 20:17
Дякую всім за гарні відгуки і + Сьгодні у мене кексики у вигляді яєшні Ідею взяла з журналу Вибачайте,але текст мені не вийшло повністю сфотограф. Тісто я робила сама,тільки не слойоне ,а пісочне 2жовтки розтерла з0,5скл цукру,3 ст л сметани,2 скл муки,1 п ванільного цукру і 1 ч л порошку до печива 150гр маргарини Для сиру я збила2жовтки з0,5скл цукру і 1п ванільного цукру окремо збила 4білки на круту піну потім легко вимісила з жовтками,а в кінці легко вимішала з меленим сиром,до сиру ще додала 1ст л манки
Повідомлення відредагував Іванка - 11 лютого 2012 20:04