На великодному столі вередує кругла Паска: "Геть посуньтеся, будь ласка, І заграйте мені марша, Я між вами тут найстарша!!!" Обізвалась Ковбаса: "Потанцюю гоп-са-са! Обертайтесь в ліво й вправо, Це ж моє сьогодні право!!!" Тут на диво, рідна нене Поросяточко печене Скочило на рівні ноги:"Утікайте всі з дороги!!!" Обізвались молодички, Писаночки невеличкі: "Хоч хвалитися це - гріх, Ми таки найкращі з всіх!!!" Аж тут Хрін із бородою, Вже готується до бою: "Маю з гички я корону, Зараз вас усіх захроню!!!" Тут на раз прийшло Кропило... Покропило, помирило: "Мир хай буде всім сьогодні, Бо ж це свята Великодні"
Під зорями весна ще буде спати, Ще місто мла вкриватиме густа, А ми до церкви підем привітати Воскреслого Христа. А в церкві так велично, світло буде, Заграють дзвони із церковних веж, І разом з ними заспівають люди: Христос воскрес! У поле, в ліс, де сніг останній тане, У досвіток покотиться луна А там зі сну прокинеться і встане дзвінка весна. І зійде сонце, наче кругла паска, Мов писанка, розквітне вся земля - Радіймо, друзі, великодня казка Гаївкою хай серце звеселя! Співаймо, друзі, в великоднім колі І Господа воскреслого молім, Щоб обновивсь весною щастя й долі Наш рідний край, наш дім. Христос Воскрес !
Котилася писаночка з гори на долину, Прикотилась прямісінько до нас у гостину, А за нею йде Великдень, несе білу паску, Дзвонить в дзвони, всім дарує радощі і ласку. Відчиняймо воротонька, гостоньків вітаймо, "Христос воскрес!" усі разом мерщій заспіваймо. Смачної Паски, Довгої ковбаски, Твердого холодця, Крутого яйця, Смачного хрону, Міцного самогону! Христос Воскрес!!!
1. Хай мир у серці Вашому панує. Хай ангел Божий щастя Вам дарує. Ісус Христос - здоров'я шле з небес. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
2. З Воскресінням Христовим щиро Вас вітаю! Жити в радості й любові від душі бажаю! Запашною нехай буде Великодня Паска І до віку буде з Вами світла Божа лакса! Христос Воскрес!
3. Хай в кошик вам ляжуть баранчик і паска, Шматочок сальця, запашная ковбаска І писанок пару з корінчиком хрону, Хай плине достаток до Вашого дому! ХРИСТОС ВОСКРЕС!
Вовком хай завиють москалi, Хай жиди заверещать як свині! Свято нині на моїй землi- Паска йде по Україні! Хронічного здоров'я Вам, Рецидивуючого щастя, Гіпертонічної зарплати нам, І хай нас обійде ненастя! Вагітного нам гаманця! Який за свято порідіє І Пасочки й свяченого яйця, І хай збуваються надії А в церкві так велично, світло буде, Заграють дзвони із церковних веж, І разом з ними заспівають люди: Христос воскрес! Воістину воскрес![color=#FF0000][/color]