Натонька, олію можеш упустити і замінити на сметану, просто я побачила слово крес-салат і згадала про тебе . Ех, прийдеться йти сіяти крес-салат - там ще щось залишилось в пакетику...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 19 квітня 2010 12:34
-------------------- Кулінарна мандрівка
Цей рецепт записаний в моїй кулінарній книжці одним із перших, звідки він взявся - не пам"ятаю, але добре, що є .
Х р у с т и
На 1 порцію необхідно : 1скл. муки, 1 яйце, 1/2 скл. сметани, 1ст.л. цукру, 1ч.л. лимонної цедри, 1ч.л. апельсинової цедри, 2ст.л. коньяку(або чогось іншого високоградусного ароматного, на крайній випадок - горілки), олія, цукор-пудра. 1. Яйце збити зі сметаною, додати шкірку лимона та апельсина, муку, коньяк, замісити тісто, поставити на 1/2 год. в холодильник. Тісто виходить гладке, еластичне і запашне.
2. Розтачати тісто товщиною 2мм, порізати смужками, всередині кожної смужки зробити розріз і один кінець смужки протягнути через нього. Повторити з іншими.
3. На пательні розігріти олію (висота олії для смаження - від 1см і вище), викладати порціями, смажити з обох сторін.
Викладати в миску, застелену салфеткою, щоб стік зайвий жир. Кожний хрустик обкачати в цукор-пудрі, викласти на тарілку.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 04:45
Ця страва дуже ситна і смачна. Готую її рідко, здебільшого до святкового столу (багато не з’їси!). Щоб зварити солянку перший раз - перечитала море рецептів, але з часом вивела і свій.
Солянка збірна м'ясна
Необхідно: з м’ясного: нирки, язик, серце, мисливські ковбаски, свинина, телятина (читайте далі); 2-3 цибулини, 3-4 ст.л. томат-пасти, 4-5 квашених огірків, 150г оливок, сметана, лимон, олія, сіль, перець, зелень. Для солянки я використовую різні види м’ясопродуктів: нирки - 700-800г (обов’язково) - після першої варки вони зменшуються вдвічі, шматок свинини, шматочок телятини, язик, серце, мисливські ковбаски, копчена ковбаса, шинка – одним словом, все, що знайдете в холодильнику, або не забудете купити (по-трошки кожного і по-більше різноманітного), або заморозите після гостини, але мінімум 5 видів м'ясопродуктів… Вагу супутніх м'ясопродуктів (все, крім нирок) розрахувати так, щоб загальна маса м'яса становила близько 0,8-1кг . На сьогоднішню солянку я взяла 700г нирок, 1 язик, 1/2 серця, шматочок свинини з кісточкою, 5 мисливських сосисок, 170г шинки. Щоб зменшити специфічний запах нирок, необхідно: 1 ... їх помити, зняти плівку. 2. Вирізати грубі білі прожилки, потім свинні нирки розрізати наполовину, вирізати усе біле; 3. Телячі нирки не розрізати - лише акуратно вирізати прожилки; 4. Шедро засипати питною содою, залишити на 30 хвилин. Потім налити в них воду, протерти руками нирки з водою і содою, добре промити, залити оцтом також на 30 хвилин, промити(цього разу оцтом навіть не заливала).
Це, звичайно, зменшить специфічний запах, але для кращого смаку після всіх описаних процедур я варю нирки в 3 водах – заливаю водою, закипить – зливаю, промиваю нирки і каструлю і знову заливаю водою… На третій раз заливаю водою, додаю інші види сирого м’яса і варю бульйон – з додаванням цибулі, моркви, чорного і духмяного перцю. Солі даю мінімум – потім будуть додаватися квашені огірки і оливки. Тим часом почистити цибулю, нарізати дрібними кубиками і засмажити її на олії, додати очищені від шкірки і порізані кубиками квашені огірки і томатну пасту, тушкувати хвилин 10(можна додати пару ложок росолу з огірків - для смаку). Додати копчені м’ясопродукти, порізані на шматочки, тушкувати хвилин 5.
Як тільки бульйон звариться – витягнути м'ясо(нирки, свинину, серце…), охолодити, нарізати невеликими кубиками, кинути назад в бульйон. Додати тушковані огірки з цибулею і томат-пастою, копченостями, оливки, довести до кипіння, коли закипить - попробувати на сіль, дати покипіти хвилин 10. Викласти в тарілки, прикрасити шматочками лимону, окремо подати сметану.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 13:17
На руку одягнути одноразовий кульок, на неї накладати картопляне тісто, потім - начинку, зліпити краї, обкачувати в мелених сухарях, смажити на олії.
Подавати зі сметаною або підливкою. Я дуже часто заморожую їх порційно, тоді сніданок для дитини готується за 7-8 хв.: пару хвилин розморожую зрази в мікрохвильовці, потім - підсмажую з обох боків на пательні, або просто підсмажую на маленькому вогні під кришкою(так довше).
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 21 квітня 2010 23:17
500г червоноголової капусти тонко нашаткувати, покласти в окріп і проварити 3-4хв. Відцідити (не лякайтесь зміни кольору - він зміниться потім знову ), скропіть лимонним соком (оцтом або червоним вином), вимішайте з дрібно нарізаною цибулиною (можна замаринувати) і 1скл. вареної фасольки. Салат заправити цукром, сіллю, олією. Салат простий, але дуже смачний.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 22 квітня 2010 23:58
То колись в школі певно на трудовому смажила їх))))
Я тобі скажу, шо та солянка золота виходить.. Скільки на неї часу треба стратити, то страх просто... Оце все по чуть-чуть покупляти, побавитись з нирками, подумати чи нічо не забула.. Йой Я її боюсь, хоча чоловік і просить зварити, постійно в десь в кафе її замовляє. А я ніяк не рішусь на такий подвиг
А фотки такі як картини зробила
-------------------- Фото завантажуємо на сервер Дрімфуда!!! На Радикал не можна!
Де б я на світі не була, Ти зі мною, Україно! Ти - моя мати, що дала, Мені мову солов'їну!
та солянка золота виходить.. Скільки на неї часу треба стратити
Повністю погоджуюсь Я варю трохи простішу. Ох і задачку ти нам задала, Іра. Але ж де дінешся, доведеться потрудитись А взагалі все таке смачненьке Цікаво коли ти спиш??