Дуже дякую за вітання!!! Я вже багато років цікавлюсь кулінарними сайтами, але осіла лише тепер ось тут. На Дрімфуді почуваюсь, як удома - затишно. Та й ви додаєте натхнення - і рецептами, і підтримкою! Тут смачно і весело.
Дуже смачний, легкий і абсолютно нежирний на смак.
3кг цвітної капусти розібрати на суцвіття і відварити протягом 5хв в підсоленій воді. Зцідити воду. 1,5кг помідорів + 1кг болг. перцю + 200г петрушки + 2 великі головки часнику змолоти на м'ясорубці. Додати 200г олії, 100г 9% оцту, 100г цукру(4ст.л.), 60г солі(2ст.л.). Усе разом проварити протягом 10-15хв, лігко помішуючи, розкласти в стерильні банки і закатати. Вихід - 10х0,5л банок. P.S. Рецепт ПоваренкаСПоварешкой. Зробила лише півпорції, а тепер дуже шкодую - залишилась єдина баночка. Салат має дуже свіжий і незбитий смак.
Роблю її з рисом або з макаронами (з рисом корисніша, звичайно). Відварити макарони (щоб були ще твердуваті, або, як кажуть друзі-італійці, al dente) або рис. Почистити і натерти яблука. Форму для запіканки (у мене невелика чавунна емальована - ще зі старих радянських часів) добре змастити маслом - низ і стінки і викладати шарами: - рис або макарони, поверх краю плястерки масла - терті яблука, зверху - посипаю цукром і корицею. І так шар за шаром, останній шар - рис або макарони. І в духовку хвилин на 40 (тепер я розлінилась і роблю це в мікрохвильовці в комбі режимі - випічка і хвилі - швидше по часу). Для дітей особливо смачно і корисно.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 квітня 2010 00:37
-------------------- Кулінарна мандрівка
Рецепт давній, татів, а тому - надійний. Хто вирощує часник, знає, що не можна допускати його цвітіння, тому треба вчасно обламати зелені стрілки. Потім - те, що відламали, бігом нести на кухню і маринувати - близька вам чоловіча половина людства буде вдячна. Отож... стебла помити, порізати на шматочки довжиною 4см, викласти в банку, залити маринадом, стерилізувати 15хв і закатати. Маринад: 1,5л води, 1ст.л. солі (з верхом), 100г 9%оцту - закип'ятити.
P.S. В "Метро" ця страва продається під назвою "Черемша маринована", але, по-перше, стебла там, здебільшого, зібрані запізно, коли вони вже почали дерев'яніти - на смак тверді і волокнисті, а, по-друге, маринована черемша - це зовсім інший "компот" і рецепт...
Персики помити, зняти з них шкірку (не мене, бажано ), витягнути кісточку і накласти в чисті банки. Зварити сироп: на 1л води 300-450г цукру (хто як любить). Стерилізувати 1л банку 10-15хв. Закатати.
!!! Найголовніше Перед закриттям в кожну банку додати 1-2ст.л. спирту (рому або горілки - на крайній випадок). Не буду вдаватися в органічну хімію, але персики стають винними і дуже смачними. Можна використовувати в десертах. Рецепт з роботи 8-річної давності.
Рецепт улюбленої сусідки - 4кг болгарського перцю і 2шт. гострого перцю змолоти на м'ясорубці - додати 0,5л томат-пасти "Господарочка" - звідси й назва - варити30хв. - додати 5 головок часнику(змолоти або пропустити через часникодавку), 250г оцту 0,5кг цукру, 300г олії, 4ст.л. солі - варити ще 30-40хв. Розлити в стерильні банки і закатати, або стерилізувати 5-10хв. Вихід: 8,5х0,5л банок.
Перші мої асорті закручувались в 3х літрових банках і особливого бавлення не займали, але, коли я скуштувала в мами вишукане однолітрове асорті, з якого хочеться попробувати кожний вид овочів і ще трішки, я полюбила цей рецепт. Таке асорті - окраса святкового столу, бо за звичайною трапезою тарілка моментально спустошується. Рецепт переписала сестричка Оля від близької подруги Галі.. Отож-бо:
- 1кг болгарського перцю - порізати шматочками; - 1кг моркви (вибирати не грубу) - почистити, порізати шматочками 1,5см, варити 7-10хв; - 1кг яську - варити 10-15хв; - 1кг цвітної капусти - варити приблизно 5хв; - 1кг капусти кель - варити 3-5хв; - 1кг шпарагівки - варити 10-12хв; - 1кг маленьких помідорів - помити - все решта також (бажано); - 1кг маленьких огірків - порізати. Викладати шарами в 1л банки: 1. Перець; 2. Огірок; 3. Ясьок; 4. Помідори; 5. Шпарагівка; 6. Цвітна капуста; 7. Кель. Маринад: 3л води, 120г цукру, 120г солі, по 7шт. чорного і духмяного перцю, 2-3 лаврові листочки - довести до кипіння, додати 16-19ст.л. оцту, залити в банки; - стерилізувати 15хв. На 10 1,5л банок (це я страждаю гігантоманією і 1л асорті на один раз замало) необхідно приготувати маринад з 6,5л води.