Ця темка спеціально створена для дієтичного,дитячого, дієтично-лікувального харчування, !!! Майже в кожній сім"ї є люди, яким потрібне особливе харчування, дієта. Тому у цій темці будуть ссилки (каталог) на страви, які ми готуємо і вважаємо їх легкими, малокалорійними та дієтичними. Звичайно, блюда можуть містити 1-2 продукти, які легко замінити, або просто видалити. Блюдо, яке відмічене + підходять для лікувального харчування. Під каталогом можна додавати поради та статті щодо правильного харчування, лікувального харчування, продуктів, які краще не вживати..... тощо
В цей розділ не можна писати рецепти, тільки вставляємо фотки і ссилки(наприклад: так як ми робимо у "ТІЛЬКИ приготовлені нами блюда з ДРІМФУДУ")
Дівчата, якщо я пропустила якийсь дієтичний рецепт, або щось не то поставила то помагайте мені ( я брала рецепти тільки з тих, що дані в каталогах).
Відомо: те, як Ви харчуєтеся, багато в чому визначає Ваше Здоров'я і Ваш зовнішній вигляд. Щоб довго залишатися молодою і красивою, необхідно правильно харчуватися.
Ось такі поради:
Подумайте, в якій пропорції ви споживаєте різні види продуктів. Їжте більше овочів, вони містять мало калорій, створюють комфортне відчуття ситості. Старайтеся їсти менше висококалорійні продукти: м'ясо, сир. Не зловживайте приправами.
Якомога менше цукру. Прагніть поменше використовувати цукор при приготуванні різних блюд. Не можете обходитися без солодкого - використовуйте солодощі з розряду діабетичних продуктів.
Якомога менше жиру при готуванні блюд. Кращий спосіб приготування м'яса - це вариво або приготування за допомогою гриля. М'ясо, смажене в маслі, набагато калорійніше, їм харчуватися вельми небажано. Якщо є необхідність смажити, спочатку розтопите масло в гарячій сковорідці, і тільки потім кладіть те, що смажитимете. Гаряче масло на відміну від холодного не так швидко вбирається в їжу.
Пам'ятаєте: столова ложка приправи містить від 40 до 50 калорій. Краще харчуватися салатами з меншою кількістю приправ. Не лийте приправи в салат, а капайте. Краще додавати в салати більше рідини, використовувати соковиті овочі і фрукти. Один з головних принципів, як правильно харчуватися: прагніть вживати лише знежирені продукти. порада, як «обдурити» шлунок: більше води або клітковини.
Пам'ятаєте про те, що якщо години через три після їди до вас повернулося відчуття голоду, це означає, що Ви випробовуєте стрес, а можливо, банальну нудьгу. Відчуття голоду може також викликати проста спрага. Попейте води, перш ніж їсти . • Соуси і м'ясні приправи готуйте за день до вживання блюд, це дасть Вам можливість видалити зверху застиглий жир. Перші блюда краще готувати на вторинному м'ясному бульйоні. • трохи не досолюйте блюда.