Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Маруся
23 листопада 2010 02:55
Повідомлення #401


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Мене тут не було трохи бо мала вісілє в суботу а ще перед тим на тиждень їздила на конференцію в сталіцу. Але так як ми пов’язані з Міністерством Праці то воно нас ніц не годувало і я собі спекла в дорогу швидкі і смачні

Сконс-булочки




Я їх люблю до кави зранку їсти і робляться вони дуже швидко і легко. Ось простий перепис:
2 скл муки
1/3 скл цукру (можна більше, якщо любите солодке)
2 1/2 ч.л. порошку
1/4 ч.л.солі
1/3 скл холодного масла
1/2 склянки сушені (родзинки, сушена вишня, сушені і покраяні абрикоси... що душа забажає. Може бути все змішане до купи а може бути лишень родзинки або сушена вишня, в мене була вишня.)
1/3 скл цукатів або цедра з одної помаранчі або цитрини
2/3-3/4 скл молока
1/4 скл горіхів для прикраси ( в мене не було)

В мисці змішати муку, цукор, порошок і сіль. Ножем порізати холодне масло щоб утворились крихти. Вмішати сухофрукти і цекру. В кінці влити молоко щоб тісто лише з’єдналось. Викласти на присипану мукою стільницю, дуже легенько руками зібрати до купи і розкачати в круг. Тісто не можна місити руками. Руки взагалі не повинні його торкатись, а тільки ніж або виделка.

Викласти сегменти на змащену бритванку і пекти в духовці розігрітій до 200 градусів хвилин 15-20. Виходять пухкі і одночасно крухі булочки-скони.

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
23 листопада 2010 10:30
Повідомлення #402


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Маруся
Сконс-булочки

Гарна ідея і для дітей-школярів, які завжди раді щось погризти.
Перейти на початок сторінки
Олюся
23 листопада 2010 11:29
Повідомлення #403


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Маруся, рецепт булочок занотувала. Як каже моя менша донечка, на смачну перерву в самий раз.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Славочка
23 листопада 2010 13:23
Повідомлення #404


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
смачні булочки-скони!!! Дякую за перепис!
Перейти на початок сторінки
Маруся
3 грудня 2010 04:48
Повідомлення #405


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Задумалось нам з моєю Анною напекти тістечок і спробували ми ось такий простий перепис. Дуже простий перепис тільки їх треба було перед випіканням потримати в морозилці а ми не зробили.

Масляні кульки з чеколядою




2 скл муки
1 скл масла
1/2 скл цукру
ваніль

1,5 скл цукру для обмакування

Збити масло з цукром і ваніллю, в кінці додати муку і вимішати.
Дати тісто в холодильник на 2 години. Робити кульки, обмакувати в цукрі. Знову в морозилку на 5 хвилин.
Пекти 10-12 хв при температурі 180 градусів.

Пересмарувати мармолядою або розтопленим шоколадом.


Повідомлення відредагував Маруся - 3 грудня 2010 04:49
Перейти на початок сторінки
ann24
3 грудня 2010 14:31
Повідомлення #406


Молода господинька
  • 34

Репутація: 67
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 110
Реєстрація: 19.05.2010

ICQ:--

Бали: 169
Кульки супер! А скільки кульок виходить? (маю на увазі половинок)
Перейти на початок сторінки
Маруся
3 грудня 2010 15:01
Повідомлення #407


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: ann24
маю на увазі половинок


залежить який розмір робитимете. Я робила розміром з горішок, може чуть більше, то мені вийшло десь 48.

Повідомлення відредагував Маруся - 3 грудня 2010 15:03
Перейти на початок сторінки
Олюся
3 грудня 2010 18:31
Повідомлення #408


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Цитата: Маруся
1 скл масла

а скільки це грам? чи масло потрібно розтопити? request

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Маруся
3 грудня 2010 22:09
Повідомлення #409


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Цитата: Олюся
чи масло потрібно розтопити?


ні, не розтоплювати. Має бути кімнатної температури, щоб можна було збити міксером. 1 скл = 250гр. 1 скл муки = 120 гр. Отже виходить в рівних пропорціях масла і муки.

Щоб тістечка гарно виглядали обов’язково поставте їх перед запіканням в морозилку а тоді зразу в духовку. Смак правда не потерпів а он вигляд таки трошки.
Перейти на початок сторінки
Олюся
3 грудня 2010 22:32
Повідомлення #410


Файна господиня
  • 51

Репутація: 512
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 858
Реєстрація: 10.07.2010

ICQ:--

Бали: 2063
Маруся, дякую.

--------------------
Говоріть людям приємне. Навіть тим, які не вміють усміхатися. Надійка Гербіш
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 3 травня 2024 00:03

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100