Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Натхнення на кухні або Маруся частують, настроєва господиня пригощає
Volo-shka
13 квітня 2010 08:31
Повідомлення #221


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Цитата: Маруся
запропоную варіант приготування каляфьору

А що це таке?? Просвітіть мене темну lol
Хороший соус, от тільки як чоловіка вмовити щоб натер хрону, доведеться до тата підлабузнюватись lol
М"яско в томатному соусі і салат Андруші - смакота
Перейти на початок сторінки
gutka
13 квітня 2010 09:09
Повідомлення #222


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Volo-shka
А що це таке??

цвітна капуста
Перейти на початок сторінки
Маруся
15 квітня 2010 07:15
Повідомлення #223


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Готувала я сьогодні чудо французької кухні - КІШ.

Самою начинкою я дуже задоволена а он тісто, яке іде на основу, куповане і морожене і воно мені не сподобалось. Тобто на смак воно добре а он повело себе зовсім не пристійно. На наступний раз зроблю йому, так зване, сліпе запікання - це коли пусте пісочне тісто застеляють фольгою і насипають в середину сухі боби або фасолю і пропікають 15 хвилин при темпратурі 200 градусів.

Але так як витвір вартує уваги, то прошу частуватись.

КІШ ЛОРЕЙН


200 грам тертого твердого сиру ( в оригіналі має бути швейцарський але я дала польський і воно смаку не зіпсувало)
250-300 грам шинки
пучок зеленої цибулі, кропу і петрушки
200 мл вершків або молока
4-5 яєць
сіль, перець, мускатний горіх
можна додати інші приправи за бажанням але в оригіналі ніби має бути лишень сіль, перець і мускатний горіх.

Основа з пісочного тіста на тортівницю діаметром 22 см.
Якщо готувати самому, то треба
1 скл муки
1/4 скл жиру (любого, можна олію)
дрібка солі
кілька ложок крижаної води

замісити тісто ножем або виделкою, бажано не місити або звести той процес до мінімуму, щоб теплом рук не гріти тіста.

Приготування.



Шинку покраяти на дрібні кубички, додати дрібно покраяну цибульку, петрушку і кріп. Кропу не жаліти. Викласти в тортівницю на сире тісто.
Яйця вбити в миску і влити вершки або молоко. Дуже добре збити виделкою або тріпачкою до утворення пухирців. Додати приправи, сіль, перець. Вилити яєчну масу на шинку і зелень.
Зверху висипати весь сир.

Поставити в розігріту до 350 фаренґейта, або 180 цельсія духовку і пекти 40-45 хвилин. Середина повинна бути більш менш однорідною і коли запхати ножа то він вийде з «води» сухим. lol



Дати тому чуду трохи постояти, щоб маса чуть застигла. Краяти на трикутники і подавати з салатом.

Перейти на початок сторінки
Маруся
15 квітня 2010 07:21
Повідомлення #224


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Мій чоловік стрімко набижається до страшної цифри 40 і влаштував їй змагання, хто кого. Чи вона його чи він її, а отже перейшов на вегетаріанське харчування - лише продукти рослинного походження. Багато овочів і зелені гостює в нас на столі тепер.

Салат моркв’яний (знову)



Варену моркву покраяти на довісльні шматки, додати дрібно-покраяну петрушку і заправити наступною заправкою:
1 ст. ложка оцту
2 ст. ложки олії
1 ч.л. кмину
сіль, перець

Все змішати і збити вилкою до утворення однорідної маси. Дати постояти, щоб кмин набух. Заправити моркву.

Салат дуже дієтичний але оригінальний.
Перейти на початок сторінки
Маруся
15 квітня 2010 07:34
Повідомлення #225


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ми цілою родиною дуже любимо хліб а я люблю щей його пекти. У мене нема ХП тому я беру переписи які хтось має для ХП і корегую їх для себе.
Ось такий середземноморський хлібчик я недавно спекла. Всім нам смакував, хоча в нас не всі великі любителі оливок.

Середземноморський хліб



1 і 1/3 скл води ( я загріла)
4.5 скл білої муки
1 скл житньої
30 грам свіжих дріжджів (або 1.5 ч.л. сухих)
1 ст.л. солі
2 ст.л. оливкової олії
100 грам покраяних зелених оливок/маслин
50 грам каперсів
5 дрібно покраяних вялених помідорів (це я від себе додала)

Дріжджі розвести в 1/3 скл теплої води з .5 ч.л цукру ( дле кращого росту). Дати постояти щоб утворилась шапочка.
В великій мисці змішати муку, сіль. Влити дріжджі і підливаючи воду замісити тісто. Це виходить досить легко і швидко. Додати олію і в кінці підмісити оливки, каперси і помідори. Я трошки підсипала мукою стільницю і вимісила все на столі.

Покласти в миску і дати вирости. Мені то зайняло десь 1.5 години.



Далі я знову обмяла і виклала в змащену жиром форму. Можна було цього не робити а зразу викласти в форму і після того як виросте спекти.

Пекти приблизно 45 хвилин при температурі 200 градусів.



Ми насолоджувались цим хлібчиком на сніданок з маслом і чуть підсушивши в тостері. Мням!

Перейти на початок сторінки
if221181pii
15 квітня 2010 07:50
Повідомлення #226


Молода господинька
  • 34

Репутація: 107
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 191
Реєстрація: 17.01.2010

ICQ:--

Бали: 238
Кіш Лорейн виглядає супер, хочеться спробувати!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 квітня 2010 10:29
Повідомлення #227


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Маруся
Середземноморський хліб

Хліб виглядає супер wink !!! А чим можна замінити каперси?
Салатик морквяний також гарно виглядає!
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
15 квітня 2010 12:17
Повідомлення #228


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Маруся у вас тут все таке гарне а хліб просто супер.Але нажаль я не бачила у нас вялених помідорів і каперси бувають рідко.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
15 квітня 2010 12:25
Повідомлення #229


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: sunnygirl
не бачила у нас вялених помідорів

У сезон помідорів можна самій зав"ялити - виходить смачно. Потім можу написати рецепт.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 квітня 2010 13:26
Перейти на початок сторінки
Іванка
15 квітня 2010 14:58
Повідомлення #230


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Які гарні і оригінальні рецепти wink ДЯКУЮ
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 06:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 17
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100