Маруся, напрацювалась на свята! в мене мої помічники так само "допомагали"(з четверга були вихідні), в хаті не видно було, де той порядок робився І все спочатку...
Мій чоловік мені практикується в видуманні різних салатиків або гарнірів, бо він нераз не знає щоб такого з’їсти, бо він дуже вважає аби бува чогось такого шкідливого не з’їсти. Один з його найулюбленіших, і чисто американський гарнір до свинини, це зелений горошок. Зелений горошок він може їсти в любому вигляді. Ось його сьогоднішній салатик.
Салатик Андруші
Відварити дві великі морквини і покраяти на довільні не надто великі шматочки. Додати або одну баньочку маринованого горошку або 100 грам відвареного мороженого. Додати багато дрібно-покраяного кропу і цибульки. Заправити ложкою майонезу або соняшниковою олією. Я люблю більше з олією але нині ми пробували з майонезом. Дуже легкий і смачний салатик, а тим більше зроблений руцями коханого мужа.
До салатику їли «фальшивий плов»
Повідомлення відредагував Маруся - 12 квітня 2010 05:43
На Великдень в нас обов’язково готують цвіклу (тобто бурячок з хроном) і білий хрін (соус з хрону, яєць і сметани). Це мій найбільш улюблений соус, я його роблю завжди побільше щоб вистарчило їсти хоча б тиждень а потім зроблю на ново.
Білий хрін
50 грам свіжого хрону потерти на дрібній терці (до такої роботи беріть мужа або комбайн, кого легше вмовити) 4 зварених на круто яйця сік з одної цитрини 1/2 скл сметани і одна ложка майонезу (за бажанням) сіль, перець
Яйце і хрін втерти на дрібній терці (не така як на деруни а як на сир) і заправити семтаною, соком цитрини, сіллю і перцем. Попробуйте на смак, якщо вам дуже «солодке» то додайте ложку-дві майонезу.
Вибачайте, точного перепису нема бо я роблю на смак. Наприклад, я обожнюю коли від такого соусу аж плачеш, бо так добре чути хрін, а мій чоловік такого моцного не дуже полюбляє. Он і регулюю нераз співвідношення хрону і сметани. Але соус як на мене заслуговує уваги.
Я його радо поїдала з мяском тушеним в томатному соусі.
Мяско дуже легко робиться. Довільний кусень свинини, краще нога або рульки (тобто верхня частина копитця) покраяти на порційні кусочки і скласти в гусятницю, додати дві великі цибулини покраяні на плястерки, лавровий листок, чорний і духмяний перці горошком, посолити і залити все склянкою томатного соку. Можна і чуть більше соку дати, це якщо любите щоб залишилось багато соусу пізніше. Все поставити в духовку на 2 години і тушити при температурі 185-190 градусів цельсія. Після двох годин, витягаємо мяско і даємо йому відпочити ще пів години перед тим як споживати.
В мене таке мяско їдять всі, навіть вибредні дітиска. А з клюсочками то за милу душу.
Смачного!
Повідомлення відредагував Маруся - 12 квітня 2010 06:05
І ще вам запропоную варіант приготування каляфьору. Мені якось проївся він з булочкою а мої люблять щоб він був сам по-собі без ніякого соусу. От я його і трошки підсмажила з кропиком і насінням сезаму. Вийшло дуже оригінально.
І ще б чогось до чаю, такого що швидко можна зробити і з’їсти. А тут лежать трі банана без роботи. Ну то пісеньку про трі банана співати можна але треба також їх кудись приткнути. Ну то був банановий кексик.
Збити масло з цукром, додати по-одному яйця і банани. Гарно збити міксером. Додати половину муки змішаної з содою і порошком. Збити. Влити молоко і додати решту муки. Щераз все гарно збити міксером. Вилити в змащену жиром форму і випікати при 180 градусів 40 хвилин.
Я зверху ще посипала горіхами а можна було і в тісто дати. Ніц надзвичайного але таке аби щось було.
Перепис напевне блукає всюди в неті, я побачила на Готовим дома.
Повідомлення відредагував Маруся - 12 квітня 2010 17:54
Маруся, оце ти наготувала, як для нового ФМ, дуже все смачненьке хочу додати про салатик з горошку та моркви, майже так само готується класичний польський салат до печеної курочки, ще до введення візового режиму протягом 8 років щоліта їздила до Польщі, отож в них на неділю традиційно готували печеного курчака, а до нього обов"язково салат з свіжого вареного горошку та моркви, сам рецепт напишу у себе в темці, це дійсно так СМАЧНО, а тут ще й з кропом... нямням
Повідомлення відредагував gutka - 12 квітня 2010 18:44
(до такої роботи беріть мужа або комбайн, кого легше вмовити)
Ну ти й наготувала смакотиння - відчувається, що у вас врожаї двічі на рік збирають . Хочеться скуштувати всього по-трошки - прийдеться робити - особливо м"яско в томатному соусі і салат Андруші... Дякую за смакоту!