вчора ввечері спочатку пекла бісквіт,/біля десятої/ він при намазуванні має бути холодний, а намазка тепла, а потім, нічкою/після дванадцятої/, коли всі пунькали, зайнялась біскотті, часу небагато займає /1 годину приблизно/, прийшов сон і потягнув до себе , встигла і виспатись і раненько встати
Цитата: sunnygirl
Біскотті і тортик дуже гарні
Таню дякуююю!!!
Дівчата дякую за підтримку
Повідомлення відредагував marinka - 17 березня 2010 14:33
Квадратики або лапша. Страва відома мені ще з дитинства. Можна споживати не тільки з бринзою /овечою, коров"ячою/ і шкварками із підкопченого сала, але й з смаженою цибулькою, різноманітними соусами, взагалі з тим що душа забажає Отже потрібно замісити густе тісто з -250 г муки - 2 яйця -40 г масла /оліїї/ -сіль - 100 г теплої води, заміс залишити на 30 хв в теплі, тісто подібне до витяжного. Розкачати як можна тоньше і дати злегка підсохнути, нарізати полоски, з них квадратики і відварити як лапшу/ промити/ Звичайно можна додати 1 ст.л. протертого шпинату буде цікавіше. Моя бабуся давала в тісто більше яєць і без води, розтягувала майже до прозорості тісто, підсушувала, потім скручувала у рулет і тонко нарізала лапшу ножем, підсипала трішки мукою і сушила лапшу, або квадратиками. Ще один із можливих варіантів це замісити тісто із води, 1 ст.л. олії, муки тісто мякше ніж на вареники, робити все так само. Смачного!!!!
Повідомлення відредагував marinka - 18 березня 2010 03:53
На воді зварити рис (300 г) до готовності, щоб не було рідини. Додати молока 150 мл і варити так щоб рис був наваристий, вязкий трохи і охолодити. 3 яйця збити вінчиком з 100 г цукру і 1 пач. ванільного пудингу(в рецепті його нема, то я зваріювала трохи ) і додати в охолоджений рис. Яблука ( в мене було 0,5 кг) почистити і нарізати дольками, викласти рівним шаром на дно форми, вистелене пергаментним папером і змащеним маслом. Поверх яблук викласти половину рису, знов шар яблук і знов шар рису.(Все залежить від форми, звичайно можна зробити 3-4 шари яблук, просто дати їх більше ніж пів кг. Можна і яблука самі замінити скажімо на вишні, сливи, персики, ананаси, груші, сухофрукти, чи скомбінувати, як фантазія підкаже) Залити збитим 1 яйцем із 2 ст.л. сметани. Випікати до золотистого кольору. Охолодити, перевернути на таріль, зняти папір і присипати пудрою. Смачного!!!!!
рецепт з "Вкусно і просто" з моїми варіяціями
Повідомлення відредагував marinka - 18 березня 2010 05:32
Смачна домашня! моя бабуня теж домашню лапшу до росолу так робить. Я купила собі нову м"ясорубку з додатковими вставками для лапші і спагетті. То ж мішу густе тісто, на пару хвилин в холодильник --і зразу змелюю, сушаться вже готові вироби. Зручно. Та не те!!! Ручками смачніше! Ти молодчинка! А запіканка--просто тортик десертний. Може мої гамчики так би їли? Дякую.