Захотілось чогось рябенького. Вирішила зробити мафінки і заодно поексперементувати, випробувати форму. Змішала 2 яйця, 100г цукру, 150 г сметани, ваніль, 15 г розрихлювача, 60 г олії, мука приблизно 200 г / щоб було як густа сметана/. І розділила тісто на три частини в кожну додала 1-шу частину тіста одну терту морквину, в 2-гу одну ст.л. маку сухого і 1 ст.л. кокос. стружки, в 3-тю 1 ст.л. какао. У формочки кожної маси по ложечці і втиснула кусочок яблучка у серединку
Повідомлення відредагував marinka - 13 березня 2010 19:12
Дівчатка подали ідейку спекти корисний і смачний тортик Морквяний Тож я взялась за діло. Тісто / пекла 2 коржі, які потім перерізала ще навпіл/: - 3 яйця - 1 скл. цукру /дала менше/ - 150 г віддушеної тертої на мілкій терці моркви - 1,5 ч.л. розрихлювача - ваніль, 1 ч.л. лимонної цедри, капля есенції рому - на кінчик ч.л. кориці, 2-3 ст.л. мелених горіхів - 1 скл, муки / тісто як густа сметана/ Коржі просочити сиропом із цукру, води, 2 ст.л. лимонного соку, або 2 ст.л. рому. Перемазати кремом: - 300 г сметани збити із склянкою пудри і пачкою згущувача, вмішати 300 г сирка з курагою / попередньо збитого міксером/. Прикрасити за бажанням. Я обсипала грецькими горішками. Звичайно можна використати і вершковий крем, сметанний повністю, та на мій смак сирний пасує краще. Думаю і варений охолоджений сирний крем теж підійде/ рецепти таких кремів побачила тут Смачного!!!!
Рецепт із ґуд-кук/ good-cook
Повідомлення відредагував marinka - 14 березня 2010 11:44