marinka!!! Дуже вдячна за довіру до нового рецептику!Радію,що випічка вийшла такою вдалою,жовтенькою,як сонечко, і пухкою!Дивлячись на Твої високохудожні фото,хочеться й собі готувати ! Ти-Господиня-супер і талановита майстриня!Цікавий рецепт тіста без яєць- успішно втілений у кулінарну практику, можливо, дасть натхнення спробувати гарбузяну випічку багатьом господинькам!
Отже для тіста потрібно теплої води 125мл збити з одним яйцем, додати 1 ч.л. лимонного соку, 1 ст.л. олії, 2 ст.л. цукру, щіпка солі і потроху вмішати муки 300-350 г, тісто поділити на 2 частини, і кожну пензлем змоченим в олії змазати з усіх боків, накрити посудину з тістом і поставити на годину відпочивати. Робимо начинку, нарізаємо очищені яблука, 7-10 яблук/ у мене був 1 кг/ засипаємо 100-150 г цукру і залишаємо щоб пустили сік. Сік зливаємо, сипемо ваніль, за бажанням 0.5 ч.л. кориці, мелених горіхів 2 ст.л., 4 ст.л. бісквітних сухарів, запарену і порізану курагу 150 г, вимішуємо. Повертаємось до тіста. Беремо кухонний вафельний рушничок чи білу просту скатертину, принаймі не маленького розміру. Посипаємо мукою. Тісто трохи розтягуємо долонею, не пальцями щоб не порвати, потім на рушник і розкачуємо до тих пір поки не буде видно текстури рушничка, тісто має бути тонке і майже прозоре /звичайно без фанатизму/. Обрізати грубі краї, змазати олією поверхню тіста, присипати краще бісквітними сухарями і викласти начинку рівномірно, відступаючи 1,5 см від країв. За допомогою рушничка скручуємо, кінці як в голубцях у серединку, викладаємо на форму із змащеним папером. Сам рулет змащуємо збитим яйцем обо олією. Печемо 200-220 приблизно 40-45 хв. Присипаємо опісля пудрою. Як на мене примазувати краще олією чи топленим маслом. В принципі можна і з начинками комбінувати.Смачного!
Рецепт штруделя-струделя з кукінгу
Повідомлення відредагував marinka - 24 лютого 2010 19:58
marinka дуже цікавий капусняк для мене...вперше чую про замочування з хлібом.... а гарбузяне тісто дуже чудове, а що вже струдель-штрудель!! ( це те, що я боюсь пекти...мені здається, що то тільки майстрам вдається... )
Коко Шанель пекла перший раз в житті! То як тягнула тісто кажу до чоловіка тягни з другого боку, втік а потім заглядає і каже і шото з того буде я й кажу штрудель-струдель Чоловік з колегами змели за милу душу Так що з смішною назвою та смачний. Рекомендую Те саме можу сказати про капусняк, як вже казали капуста з хлібом трохи вкисає, стоїть у теплі нічку, на смак правда не нагадує капусняк з квашеної капусти та мені подобається більше, так варю і з м"ясом. На рахунок гарбузяного тіста то супер. Мягеньке і смачненьке!
Дівчатка дуже вдячна що завітали!
Повідомлення відредагував marinka - 24 лютого 2010 20:30
marinka!!! Скільки Ти смакоти різної сьогодні наготувала: і пиріжечки з гарбуза ,і струдель...!Молодчинка! Впевнена,що Таку дружину чоловік кохає і береже!Бажаю Тобі здійснення заповітних мрій і натхнення у творчості! Вдячна за чудові рецепти,багато з них,я спробувала! Дуже задоволена результатом!!!!
Я щораз червонію , та чесно признаюсь приємно коли хвалять досвідчені господині, додає інтузіазму Майя завжди Вам рада! Дякую за Ваші добрі і сонячні слова підтримки!