У час мого студентства мамуся напікала нам з сестрою рогалі, зідали ми їх у гуртожитку за день людей то багато, один довгий коридор і всі всіх знають і кожен ще здалеку пита чи рогальки є Отож рецептура: -1 пачка маргарину, я використовую лише масло -50 г дріжджів -0,5 скл сметани /слянка має 250 г/ -1 ст.л цукру, сіль, ваніль Муки скільки займе, тісто повинно бути мяке, поділити на одинакові 6-7 частин, потім заміс у холодильник. Виробляти як звичайні, розкачати круг і ножем розрізати на 8 частин, скручувати від широкого до вужчого, начинка люба. Мають підійти, примазати яйцем, після випікання присипати пудрою. Смачного!
Або танцюючий тортик, як бажаєте. Швидко і легко в приготуванні. Для любителів шоколаду в самий раз. Розраховано на дві порції у керамічних формочках, або таких що не вкупі , бо потім незручно витягувати/ мої маленькі формочки/. Обов’язково з морозивом, як на мене то ще вишеньку чи клубнічку. Отже рецептик: -розтопити 80 г шоколаду і 50 г масла, охолодити -2 яйця збити з 40 г цукру вінчиком і добавляти масу з шоколаду і масла - всипати 30 г муки чи наприклад меленого мигдалю і вилити у формочки намазані маслом і підсипані какао чи мукою. Тепер цікаве. Випікати при 210 – 10 хв., 5 хв дати пристигнути і акуратно тарілку до форми притиснути і перевернути. Скажу чесно трісло і витекло трохи / бо форми вкупі /, та я не розгубилась… Звичайно якщо не хочете щоб танцювало, то пропекти 15 хв воно буде звичайне шоколадне/як у мене на фото/. Як я хочу окремі формочки Доречі, в неті блукає відео як один французький повар його готує … Ось подивіться як він це робить http://www.youtube.com/watch?v=wW8E9tg9tak&NR=1 а ще одна як їдять http://www.youtube.com/watch?v=jOlnyvODpWg&feature=related Одним словом смачно і не потребує сил. Їсти тільки вдвох…
Рецепт цього французького маштигелка підгледіла на сторіночці у chadeyka
Мамусині рогалі - таке мені мама також випікала із собою в гуртожиток. Такі роки золоті ти мені нагадала ними А танцюючі тістечка зацікавили дуже (тим більше, якщо їх їсти удвох) от тільки не зовсім зрозуміла як це їх треба готовити, що вони витікають (не допікати , чи що??)
Вони мають зовні як то кажуть схопитись, запектись а в середині буде ріденьке, кремоподібне, шоколадне ...підстигне і... Я теж думала шо то таке, та порція невелика так що поексперементуй і класно коли форми одинарні. Можна сказати шо недопечене, але то так задумали французи А в двох їсти цікаво і весело Казав мені чоловік шо підсунула сире, а я кажу це шоколадна начинка
Доброго ранку,marinka!!! Яка смакота у тебе,краса і аромат свіженької випічки! Рогалики такі рум"яненькі і тістечко дуже апетитне!Ну і витвори,відчувається,що готувалось з душею! Завжди приємно зайти в твою кондитерську чарівну майстерню!!