Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Веселий кулінарний вернісаж, Коко Шанель запрошує на свою веселу кухню
marynovychss
17 червня 2010 00:08
Повідомлення #531


Молода господинька
  • 34

Репутація: 137
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 281
Реєстрація: 1.02.2010

ICQ:--

Бали: 320
Коко Шанель дуже тобі дякую за пояснення,що до білкового крему.

--------------------
Маринович
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
27 червня 2010 00:28
Повідомлення #532


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Назбирали сьогодні на дачі тьму спаржевої квасолі...Я чомусь ніколи не встигаю її збирати в тій стадії зрілості, коли вона молода і смачна...А це дивом устигла))) Приїхали ми з чоловіком і стали думати, що би то нам таке на ніч з"їсти, щоб і смачне, і необтяжливе...Ми ж зараз люди вільні, дітей сплавили бабусі з дідусем..))то ж можемо дозволите собі не те, що хотять діти, а те, щоби хотіли ми..))) Знайшла на форумі "Готовим дома" у Galynka такий салатик, хоча, як завжди, трохи переінакшила..))

Салат зі спаржевої квасолі з грибами



Квасоля спаржева ( в мене була зелена й фіолетова, але фіолетова після відварювання злиняла))) і чарівним чином свій чудернацький колір втратила))) 500 гр
Гриби 500 гр.
часник
цибуля
сіль
цукор
оцет( ми любимо винний, можна взяти улюбений ароматичний оцет чи просто лимонний сік))
зелень будь-яка ( в мене кріп, можна базилік, кінзу, що хто любить)
Відварити окремо в підсоленій воді стручки квасолі і гриби, підсмажити на олії цибулину ,все з"єднати, вичавити пару зубів часнику, заправити до смаку оцтом та цукром, автор пропонувала ще й майонезом, та мені здалося зайвим псувати такий легесенький салатик банальним майонезом,( та ще й на ніч!!) тому я ледь капнула оливкової олії. Зелень - заключний акорд. Нам дуже смакувало!! Салат найсмачніший охолоджений.

Повідомлення відредагував Коко Шанель - 27 червня 2010 01:56
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
27 червня 2010 00:54
Повідомлення #533


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Мафінки з чорницею



Чорниця - дуже вдячна ягода у випічці: не надто кисла, не дуже велика, не потребує розморозки перед випічкою, словом, гріх не пекти з нею щось ))))
Отже:
2 яйця
125 мл. молока
1/2 ст. цукру
6 ст. л. розм"якшеного масла
125 гр сметани чи йогурта
1ст. л. розпушувача
чорниця
1,5 - 2 ст. муки
( в рецепті пропонувалася ще лимонна цедра і лимонний сік, але в мого любого чоловіка саме слово "лимон" викликає посилене слиновиділення і моментальну оскому, тому це не для нас)))

Масло збити з цукром, ввести яйця. Додати сметану , молоко. Всипати муку й розпушувач, легко й швидко перемішати, пам"ятаючи мафінне правило - тісто мусить залишитись грудочками. Чорницю я додавала так: тісто на дно форм, потім чорниця, потім знов тісто і чорниця.
Джерело - "Клуб кулинаров", користувач Аглая за що їй величезне дякую.
Перейти на початок сторінки
lana
27 червня 2010 01:01
Повідомлення #534


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Коко Шанель,
Пухкі , сонячні, апетитні!!! Шкода, що у нас чорниці не дістати!!!
Перейти на початок сторінки
gutka
27 червня 2010 07:58
Повідомлення #535


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Коко Шанель
Мафінки з чорницею

ось таких я ще не пекла, мала чорницю тиждень назад, трохи з"їли просто з цукром, решту заморозила, а якщо спробувати зі смородиною, саме дозріває у нас

Цитата: Коко Шанель
Салат зі спаржевої квасолі з грибами

салатик чудовий, дуже люблю спаржеву квасолю, у мене є декілька страв які готую вже *надцять років, твій салатик беру на замітку, таке поєднання мені смакує
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
27 червня 2010 11:03
Повідомлення #536


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Наталю,дуже апетитний салатик winked ...,а мафінки- winked неймовірні,пухкенькі ,м"які ,ніжні!Можна тільки уявити ,які вони смачненькі love !Ця троянда Тобі,Наталочко,за Твої золоті руки і приємне спілкування!

Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 27 червня 2010 12:54
Перейти на початок сторінки
maija23
27 червня 2010 12:42
Повідомлення #537


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 481
Реєстрація: 27.01.2010

ICQ:--

Бали: 255
Коко Шанель,Наталю! Салат дуже сподобався,а мафінки -супер!!! love
Такі жовтенькі,пухкенькі і ще й з чорницею!!! СМАКОТА!!! 3fb

Повідомлення відредагував maija23 - 27 червня 2010 13:43
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
27 червня 2010 19:11
Повідомлення #538


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цитата: lana
Шкода, що у нас чорниці не дістати!!!

Справді шкода...А можна замінити на смородину - буде теж непогано!!
Цитата: gutka
а якщо спробувати зі смородиною, саме дозріває у нас
Катрусю, можна і зі смородиною, взагалі-то я пекла з замороженою чорницею, бо не може ж вона безкінечно бути свіжою...
Майя Шутенко Майєчко, дякую, пригощайся!!
maija23 І тобі, Майєчко, дякую! Хапай маффінчик, а ти мені кинь отого рулетика з абрикосами...і отого, що на дріжджах...і пляцочка не забудь..))))) laughing

Повідомлення відредагував Коко Шанель - 27 червня 2010 21:27
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
27 червня 2010 20:17
Повідомлення #539


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
..Сьогодні згадала дещо із рецептів мого строго - роздєлєнчеського минулого...))) Насправді там траплялися просто смакові шедеври...)))
Але оскільки вже зараз не розділяю,( вірніше, розділяю, тільки не так строго...аааа... роздєленщики-патріоти, не кидайте гнилими помідорами...)) то дещо змінила в рецепті. Страва з арабської кухні, позичена на форумі "Гуд-кука" в темці " Роздільне харчування" у Фіалки-2 - Наталі

Кюфта з овочами




фарш телячий ( можна яловичина із свининою, у мене була... риба))) пангасіус, у готовій страві навіть натяку не виявилось на рибний запах)
цибуля
часник
стакан томатного соку( або трохи більше, щоб покрило дно)
кабачки
баклажани
помідори
перець чорний, білий, інші улюблені спеції
улюблена зелень

З фаршу, додавши туди яйце або трохи крохмалю, трохи манки або розмоченого білого хліба, подрібнену цибулю й часник, щедро приправляємо спеціями, у мене це білий і чорний перець,робимо котлетки довільної форми. Краще, щоби фарш не був дуже жирним. Телятина і трохи сала - ідеально. ( Оскільки кухня арабська, то там в принципі не передбачається свинина, а тільки яловичина чи баранина)
Оце робила з риби - вийшло надзвичайно вдало, чесно. Навіть не сподівалась...
У форму з високими бортами виливаємо стакан томатного соку, складаємо туди наші котлетки, ось так...( забула на дно сік, то поливала між котлетами, трохи їх замурзала, але то не біда)))


потім ріжемо кружками або пластинками цукіні чи просто кабачки, кладемо на котлетки,присолюємо, перчимо, так само ріжемо сині баклажани, теж присолюємо, на самий верх кладемо порізані кружками помідорчики...присипаємо зеленню, спеціями, я дала трохи меленого лаврового листа, а можна просто кинути ціленьку лаврушку.

Тепер всю цю красу накриваємо щільненько фольгою і в духовку на 250 десь на годинку. Закинула в духовку і побігла на базар...прийшла - аромат по квартирі пливе неймовірний!))
Ось кінцевий результат:



Викладаємо на тарілку овочі, на них - котлетки і поливаємо соусом...Мої просто закохались у цю страву з минулого року, нарешті з"явилися баклажани, щоб її приготувати. У мене - дієтичний варіант, а можна при бажанні котлети попередньо обсмажити на сковорідці. Але й так виходить не гірше, повірте.
і ось вам ще:



До речі, при строгому роздільному в страву не додається крохмаль, чи манка, чи хліб...І помідори теж бажано не вживати з овочами та білком(мясом) бо вони порівнюються з......фруктами))))))!!

Повідомлення відредагував Натонька - 28 січня 2013 10:27
Перейти на початок сторінки
lana
27 червня 2010 20:39
Повідомлення #540


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Коко Шанель,
це у моєму смаку. Дякую за рецепт!!!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 квітня 2024 22:34

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 22
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100