Дякую , дорогі форумлянки за відвідини і за щирі теплі слова!!!
А я хочу запропонувати оцінити мій літній супчик...Нарешті настало Боже літечко, і на базарі яких тільки овочів немає, очі розбігаються...Ось коли не шкодуєш, що живеш на півдні. Овочі в нас уже не тепличні, а грунтові.
Овочевий суп "Мінестроне"
150 гр білої чи червоної квасолі ( мені було лінь замочувати, тому я взяла банку консервованої 1,5 л. води 2 морквини 100 гр зеленої стручкової квасолі( навіть у нас ще трохи зарано для такого продукту, тому обійдемось без нього)))) 2 зубчики часнику 2 помідори 250гр зеленого горошку ( забула купити)))))))))))))))))))))))))))) оливкова олія чорний перець зелень твердий сир
Коротше...суп з моїми поправками )))) Квасолю , якщо суха , замочити і відварити без солі.Моркву нарізати як подобається, спаржеву квасолю теж. Часник роздушити. Помідори нарізати шматочками, можна зняти шкірку, опустивши в окріп ненадовго. Моркву пересмажила в олії разом з цибулею ( нема в рецепті)))), додала і пересмажила пару ложок томатного соку. Замість спаржевої квасолі знайшлася цвітна капуста..))) Всі овочі , помідори також , закласти в фасолевий бульон і проварити... Після того, як зняли з вогню, додати зелень і часник. ( В рецепті пропонували часник обсмажити, але я, чесно признаюсь, що ненавиджу часник в тепловій обробці...)))Посипати від душі тертим сиром уже в тарілці.
В енциклопедії написано, що " це густий ітілійський суп із сезонних овочів" який передбачає варіації..)))) я думаю, італійці не закидають мене капцями...)))) Супчик сподобався і великим, і малим.
.Оно вибираю страви на ФМ...і побачила, що жодної нема, яку б можна було запропонувати на сніданок... Тому ось:
Омлет з помідорами
Це, власне, звичайний омлет, тільки спосіб подачі мені подобається... З тих пір, як моя мала побачила його у виконанні Даші Малахової - замовляє тільки такий.
Смажимо звичайний омлет з 2-3-4....)) не будемо уточнювати кількість))) яєць.
Посипаємо дрібненько нарізаними помідорами, сиром, можна чимсь м"ясним.
Дівчата.Дуже дякую за інформацію по заморожуванні полуниці.Якщо хтось ще щось інше заморожує . то прошу поділитись.Починається сезон з заморозки полуниць. чорниць. зеленого горошку скоро. Ще я заморожую ягоди смородини. малини. абрикоси половинками. болгарський перець. четвертинками і цілими лише запарюю для фарширування. помідори. порізані дрібно баклажани. сливи. вишні. щавель. зелень кропу .петрушки. Минулої осені у мене аж до снігу ріс ясьок.не посохли стручки. то я й його у морозилку зелененьким заклала.Хочу Вам сказати сподобалось тому що не треба його замочувати і вариться швиденько.Росте у мене на дачі чорна горобина. то я і ці ягоди в морозилку а потім по кілька ягід до компоту. Виходить гарний колір.Рекомендую заморозити трошки ягід калини або тримати в гронах на балконі.Чудове лікарство для горла жувати.трошки спочатку гіркувате а потім не відчувається. Біль у горлі проходить . сама спробувала.Після збору врожаю залишилась дрібненька морква так я її почистила . порізала і порційно розклала у кульочки та у морозилку. Забула ше про гриби. Морожу і сирі і відварені. а потім іх лиш на пательню з цибулькою і готово. Ну ніби все вам розказала.Може хтось з Вас ще щось знає.
Лідуся, дякую дуже за все те, що ти розповіла про заморозку...
Цитата: лідуся
Рекомендую заморозити трошки ягід калини або тримати в гронах на балконі.Чудове лікарство для горла жувати.трошки спочатку гіркувате а потім не відчувається. Біль у горлі проходить . сама спробувала.
Ой, я знаю, що калина -прекрасний лікувальний засіб, але мої малі навідріз відмовляються її вживати... Моя свекруха зробила нам отаке: перетерла калину на сито, відкинула шкірку і кістки, а те, що залишилось, сік і трохи м"якоті, перемішала з цукром і в морозилку... Вийшло чудово. А чорна горобина ще й корисна страшенно, тиск знижує, містить дубильні речовини... Вишні заморожую насипом , викидаю кістки і розстеляю на піддоні для морозильної камери, попередньо постеливши харчову плівку, вони тоді не злипаються і торохтять, як горішки в замерзлому вигляді.))) Сині баклажани попередньо відварюю. кабачки теж морожу, але вони мені заморожені не дуже... Хіба що в рагу.
О! ледь не забула!! переповіла мені свекруха сьогодні новий спосіб заморожування полуниць - тобто все майже так, та трохи не так. Полуниці треба перетовкти з цукром 1:2 , і додати пакетик лимонної кислоти ( майже ложка столова) . В замороженому вигляді це буде виглядати як желейна маса, тобто не замерзне на камінь... Але я так ще не пробувала. Я заморожую ще й бісквіти , медові коржі, свіжоспечений хліб ( холодний, звісно) цвітну капусту, зелений горошок, спаржеву квасолю, печінкові коржі для торта, налисники, голубці сирі, вареники.Добре, що морозильна камера дозволяє.
Повідомлення відредагував Коко Шанель - 16 червня 2010 21:41