Весело у вас тут з хлопцями напередодні 8 березня :)))) Файна каша з перловки. А я нині купила пачку суміші злаків(теж перловка входить), дітям варила на вечір, спробую ще хліб спекти злаковий.
Славочко, пекла я хліб із вівсяними пластівцями, не дуже сподобався, пекла з висівками, то можу сказати, що висівки житні - жорсткуваті, відчуваються, а пшеничні - навіть смачні.
Ось Маринка та Катя нагадали про тірамісу і маскарпоне..А я згадала про свій рецепт давно вже знайдений, але все ніяк не можу випробувати його...Оскільки в нас маскарпоне коштує ну точно, як крило від збитого літака, то цей рецепт дуже доречний, в усякому випадку, вийде явно дешевше...Даю собі слово обов"язково зробити...ось як піст закінчиться...(зловите мене на слові!)
Маскарпоне в домашніх умовах
Вершки домашні ( можна й магазинні, але щоб жирність була не менше 20 відсотків) - 1літр Сік лимона 3ст.л. Вихід - автор брала 400гр вершків, то в неї вийшло 150 гр маскарпоне.
Вершки нагріти до 80 градусів, додати сік лимона, ретельно перемішати, нагріти хвилин 10, не доводячи до кипіння. Потім відкинути на лляну серветку і залишити на ніч у висячому вигляді. Зайва рідина стече і ми отримаємо густий чудовий аналог сиру маскарпоне. Рецепт знайдений на сайті "Поварьонок"
Додам ще, що сир маскарпоне - це м"який вершковий сир з молока корів чи буйволиць, типовий приклад сироваріння передмість Мілану. Італійська, значить, кухня. Го товий сир мусить мати не менше 50% жирності, так що дуууже калорійно.... Але й смачно, напевно, дуже...
Раз уже пішла, як кажуть, така тема, то викладу й рецепт того печива, яке йде на тірамісу...в усякому разі, одне із видів такого печива, хоча його з успіхом можна замінити звичайним бісквітом...
Печиво "Савоярді"
Рецепт розрахований на 40 штук. 4 яйця, білки відділити від жовтків 135 гр цукру чуть солі 120 гр муки для тортів( та, що має від 7 до 9 % білків, хлібна мука має більше клейковини, 12-14%) 75 гр картопляного крохмалю цукрова пудра для посипання
Отже, прогріти духовку до температури 190 гр. На папері для випічки накреслити смуги шириною 7-8 см. Тісто викладати на чистий бік. Муку просіяти з крохмалем.Білки збити з сіллю в міцну піну, поступово добавити половину цукру, збити до стану "твердих піків". Окремо збити жовтки із залишком цукру, 5 хв. Додати третину білків до жовтків і акуратно перемішати, потім додати решту, теж акуратно перемішати методом "складання". Просіяти муку до яєчної маси по частинах, теж акуратно перемішати. Перкласти в кондитерський мішок або в пакет з відрізаним кутиком і видавити печеньки розміром 8 на 2 см. Залишити печиво на 3-5 хв потім посипати цукровою пудрою. Випікати біля 12 хв. Дати остигнути на декові 5 хв, потім перекласти на решітку. Виходять повітряні легесенькі бісквітні печенька. Якщо вони для тірамісу - то дати підсохнути, не накриваючи.
Продовжую тему пісної випічки..Хоча за смаком і не скажеш, що це печиво пісне...Була відкрита банка домашнього, рідненького, густого томатного соку...народилось таке печиво.До речі, смаку й запаху томатного соку абсолютно не відчувається...ніхто з тих, що куштував - не здогадався з чого печиво.
Печиво на томатному соці
1 ст. томатного соку 1ст олії 1ст. цукру(можна менше, бо було аж занадто солодко) муки стільки, щоб замісилось м"яке тісто, яке можна розкачати в корж. 1 пачка розрихлювача Др.Откер. соди на кінчику ножа.
А це варіант солоного печива для чоловіка до пива..сказав, що нагадує снеки.
Томатно-сирне печиво до пива
1 ст томатного соку 100гр сиру твердого 0,5 ч.л. солі 1ч.л. цукру 3ст.л. рослинної олії 1,5 ч.л. розрихлювача приблизно 2 ст. муки перець паприка часнична сіль або часник сушений Сир натерти ,додати складники, замісити тісто, розкачати тоненько, нарізати як завгодно...посипати можна кунжутом, чи чим хочете, в мене - крупною сіллю. Напередодні жіночого свята хочу сказати - побалуйте своїх чоловіків! Вони істоти ніжні й вразливі! І безперечно будуть вам вдячні!