Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Веселий кулінарний вернісаж, Коко Шанель запрошує на свою веселу кухню
ІНЕСА
11 лютого 2010 10:38
Повідомлення #191


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
Коко Шанель,
Ти завжди придумаєш таке цікаве ,що хочеться точно приготувати.Дякую!!!!!!! wink
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
11 лютого 2010 12:11
Повідомлення #192


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Картопля така гарна і румяна.
Перейти на початок сторінки
Іванка
11 лютого 2010 15:40
Повідомлення #193


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Коко Шанель у Вас настільки смачно, що голодному на сайт не можна заходити lol Дякую за цікаві рецепти laughing
Перейти на початок сторінки
gutka
11 лютого 2010 18:35
Повідомлення #194


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Коко Шанель
Спеціально щасливим власникам вівсяного борошна (зокрема Катеринці!)

дякую за чудовий перепис, я сьогодні вранці на сніданок смажила млинці від Марусі, а твої спробую на вихідні (завтра везу річний звіт тож вдома небуду)
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
11 лютого 2010 18:39
Повідомлення #195


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Наталочко, дуже смачно і затишно в тебе в гостях! Дуухмяна картопелька, гарненькі млинці, одним словом, СМАЧНО!!! laughing laughing
Перейти на початок сторінки
marinka
11 лютого 2010 23:53
Повідомлення #196


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
wink Млинці дуже апетитні і корисні! Пористі!
Ми смачно наїлися, а тепер можна і повеселитись! Ураааа-а!

Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 лютого 2010 20:27
Повідомлення #197


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Славочко
Уляночко
Інесо
sunnygirl
Іванка
gutka
Natalyadiva
marinka


Дякую, мої дорогі за відгуки! Гарно почувати себе в компанії однодумців!!! winked
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
12 лютого 2010 20:39
Повідомлення #198


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Коко Шанель,Наталю!
Ще хочу дуже подякувати за рецепт печеної картоплі!!!Смакота рідкісна,особливо сподобалась ідея рівномірного перемішування спецій,дуже цінна і практична порада.Часто печу картоплю за різними рецептами ...але ця...найкраща,сепер-вдалий варіант! laughing laughing laughing
Пиши ще щось цікавеньке, будемо пекти!!!
Перейти на початок сторінки
Irina
12 лютого 2010 20:51
Повідомлення #199


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Наталю, ось вечером пекла твій Яблучний пиріг (той, що перевертати треба). Такий смачний! Яблука в мене зарум"янились дужче , ніж у тебе, але смаку це зовсім не зіпсувало. Поки поговорила по телефону, то вже майже не було чого фотографувать... Але я й так говорю - дуже-дуже смачно! Спасибі за рецепт! winked winked winked
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 лютого 2010 21:27
Повідомлення #200


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
.Відвідали якось ми із сімейством "Картопляну хату"...( сітка цих кафе, чи швидше, навіть, бістро розповсюджена по всій Україні) Так от, оця сама "хата" нічого не втратила від наших відвідин. :lol: ...а от я втратила...довіру до подібних закладів :lol: і апетит на тиждень... :lol: Чому? -запитаєте ви....Уздрівши в соусі за скляною вітриною великого нічного метелика - вилетіла звідти кулею, оскільки я гостро реагую на подібні "приколи" :lol: Перепрошую за натуралізм...та що ж, це життя, а воно , як відомо - бентежне! :lol:
Та замовлення нам вже принесли...було так досадно...і я вирішила відтворити його вдома ( на смак , на жаль, оцінити його не вдалось :lol: ), та довіряючи своїм зовнішнім органам відчуттів та інтуїції - щось подібне я все-таки учворила :smile: Результат настільки припав до смаку - що більше я в ту хату - ні ногою!!!

Гратен з картоплі під соусом морней


Гратен з французької перекладається як "запіканка" це якщо не вдаватися в тонкощі. А якщо вдаватися - то як " страва, посипана сиром і обсмажена в сухарях"... З чого можна вивести, що головне в гратені- рум"яна запечена шкірочка, в даному випадку нам її забезпечить соус морней ( соус бешамель із сиром) Ух...Хитра, одначе, ця французька кухня... :lol:

Картопля 8 шт. середнього розміру
молоко - 2 стакана
мука - 4 ст. л.
масло вершкове 4 ст л.
сир твердий (рекомендують пармезан чи швейцарський) - 100гр. ( в мене був звичайний російський)
улюблені спеції( в мене був чорний мелений перчик і часникова сіль)

Картоплю відварюємо, можна навіть недоварити, як я сьогодні, бо дуже поспішала, вона в духовці дійшла. Обчищаємо, ріжемо шматочками. можна також просто спекти в мікрі. Тепер соус : на пательні з товстим дном розтоплюєм масло... Даємо борошно, підсмажуємо , помішуючи весь час...А молоко ми вже скип"ятили...Вливаємо в масляно- борошняну суміш гаряче молоко потроху...Дуже добре розтираємо, щоб не було грудочок. Я, навіть, розтираючи, знімала з вогню, поки чергова порція молока стане однорідною масою. Натираємо сир , додаємо в соус, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Заливаємо картоплю, ставимо в гарячу духовку, поки верх не запечеться рум"яною скоринкою..( Я поставила під гриль, бо дуже вже хотілося їсти!! :lol: )



Тепер можна подавати...примовляючи з французьким прононсом :
gratin... :lol:

Мої коментарі: страва смачна, з характерним м"яким вершковим смаком...Колись робила для гостей у величезній скляній формі , запікала відварену картоплю, моркву, капусту цвітну , брокколі і брюссельську, все відварене....Вийшов ефектний і ситний гарнір... :smile:

Повідомлення відредагував Натонька - 1 жовтня 2013 10:22
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 квітня 2024 05:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100