Коко Шанель, Вітаю з відкриттям власної темки , чудова назва , ми всі чекаємо на смачні твої творіння, бужаю творчого натхнення! дуже тішуся коли створюються нові смачні темки
Дівчатонька! Ви вже стільки слів гарних мені написали, а я.... а...хочете кави?! Ось, маєте!!
Кава олексіївська
Можливо, хтось скаже : "Не вчи вченого! " Та цей рецепт настільки незвичайний - що сама дивуюсь вже скільки років... Отже, беремо каву...Бажано - високого гатунку ... Мелемо, ( можна електричною кавомолкою, а можна - чимчикуючи по хаті , нахабно дирчачи ручною, і дратуючи домашніх... ) Зрештою - спосіб не важливий. Змололася. Заливаємо водою. Пропорція - мм..щоб смачно було! Безпрограшний секрет гарної кави від мого чоловіка - " не шкодуйте кави! ) Важко з цим сперечатися....
....І ось перед тим, як має піднятися пінка- сиплемо в турку трішечки меленого чорного перцю ...( неодмінно щойно змеленого!) Ось, наприклад, стільки.... тріііішечки...
Але і це ще не все! Тепер необхідно вичавити зі свіжого часнику буквально кілька крапель часникового соку ( кілька крапель!!) і теж улити в каву.... Не знаю, яка там хитра хімічна реакція відбувається, та смак і запах кави підсилюється, часникового запаху не відчувається взагалі....Ну дуже цікавий смак виходить...Тільки заради Бога! Не псуйте божественні відчуття цукром!!!! Зіпсуєте продукт!
О, який же аромат хвилями розливається, дратує ніздрі та уяву....збуджує почуття....
А тепер - рецепт: справа в тому, що цей рецепт розрахований на велику кількість яблук...В мене склался така ситуація, що термінової утилізації потребувало багато яблук...шкода ж, добро пропадає... Отже:
Тісто: 3 яйця 1 банка згущеного молока 1 ст. борошна 1 ч. л. соди, погашеної лимонним соком, чи оцтом Начинка : 1-2 кг яблук 0,5 ст. Цукру 50 гр. вершкового масла Яблука вимити, нарізати шматочками,( я завжди знімаю шкірку), форму бажано брати тефлонову, на дно масло шматочками, потім яблука , посипані цукром. Накриваємо фольгою і в духовку на температуру 250гр. хвилин на тридцять. Яблука повинні втушитися, зменшитись в об"ємі. Зняти фольгу і ще хвилин на 20 в духовку. Рідина випарується, яблука потемніють і по кухні попливе нестримний аромат... З яєць, згущенки, муки, соди зробити тісто ( я колись з успіхом замінювала частину згущенки на сметану) одразу вилити на яблука. Його буде малувато, та то нічого, виросте. При 200гр. пекти хвилин 10-20. Витягти дати мало-мало вистигнути, потім фокус! - обережно перекинути на тацю пиріг догори ногами. "Ноги " опиняться вгорі у вигляді яблучинок - мармеладок...Якщо якісь частинки яблук залишаться в формі - акуратно викласти їх на пиріг " наче так і було"
Коко Шанель,ніколи не пила такої смачної кави.А ще як цікаво розказано та описано! Це мабуть щось неймовірне!Таке враження,що я навіть відчула її аромат!