Іванко, я думаю, чим довше ти будеш її варити на водяній бані, тим більше вона буде "вареною"...і набуватиме коричневого кольору...та так як фабрична - не загусне, на жаль.
Я таку ж робила, правда переварила трохи і вона була, майже, як варена згущонка
Це страва із розряду "фаст -фуду" ...Виручає, коли немає часу, біжиш додому з роботи , з нальоту купуєш стандартний набір з хліба ,сиру, і що-небудь м"ясне ...і стоячи в черзі в супері раптом згадуєш, що твої домашні, ніби, закидали вчора щось про піцу.... а втомилась, як собака...думка про тісто навіває тугу... Звичайно, мама мене вчила, " ..що в доброї господині повинен бути приготований борщ у холодильнику і піца в морозильнику...і те-те-те..." " І компот на балконі"...зазвичай додаю я...Але...не завжди встигаєш те все зробити...І тоді виручає отаке:
Фальшива піца
Роблю все на око . В рівних пропорціях дрібненько ріжу цибулю,( чим дрібніше, тим краще) сиру жирненьку підчеревину( на крайній випадок можна просто сало),сьогодні в мене була копчена грудинка і сало, солю, перчу, вбиваю сире яйце..Маса не повинна бути ані рідкою, ані занадто густою... Батон ріжемо не дуже тонко. Намащуємо густим кетчупом (трохи) а можна потім його налити на готову "піцу".. Накладаємо наш "фарш"..і швиденько перекидаємо на сковорідку "мордою обличчя" вниз...тобто начинкою..А на пательні вже шкварчить трохи олії...зовсім небагато, бо ж сало буде топитись... Даємо підсмажитись, потім лопаткою акуратно перевертаємо і підсмажуємо чистий бік. Зверху тремо сир, кладемо зелень. Все! Дуже смакує гарячим... Ось так вони виглядають без сиру:
Рецепт, між іншим, від моєї любої свекрухи, яку я по-справжньому, щиро люблю
Послав сьогодні Бог нам...ні, не шматочок сиру, як відомій вороні... а шматочок лосося... В пошуках якогось цікавого нестандартного рецепта( на жаль, риба червона щодня не буває на столі ) надибала ось такий:
Закуска із лосося по-канадськи
600гр лосося сік половини лимона 1 картоплина 1 маринований огірок 100гр майонезу 100гр сметани перець, зелень за смаком
Стейки помити, почистити, обсушити серветками, полити соком лимона і поставити в холод годинки на дві. Посолити, чуть змастити олією, загорнути в фольгу і запекти. Охолодити, не виймаючи із фольги. Охолоджену варену картоплину і огірок дрібненько нарізати, змішати із майонезом і сметаною, перцем, зеленню, полити рибу. Ця закуска смакує холодною!
Рецепт із книги Ельміри Меджитової " Смак домашньої кухні"
Мої коментарі: напевно..червона риба взагалі не потребує ніяких "прибамбасів" вона, так би мовити..самодостатня... Та було смачно. Нагадало чомусь олів"є