Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки, мої кулінарні витвори
Славочка
10 березня 2010 20:48
Повідомлення #361


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталочко, селера сама по-собі має специфічний запах-смак. та в цій компанії її не чути. Я для себе відкрила такий салат, буду його часто робити. Спробуй!
Щодо корисних страв, то вишукую їх для своїх вередунчиків...
А чебуреки за таким рецептом і є справжнім тістом з чебуречних.
Перейти на початок сторінки
Славочка
10 березня 2010 21:36
Повідомлення #362


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
М"ясо на період посту не вживаю. Лише для діток намолола по 100 г, заморозила. Використовую для фрикадельок в зупку, пару тефтельок. Пильную їх, бо минулого року в такий період різко впав гемоглобін.
Сьогодні не хотілося їм гречки, то запропонувала таку страву
Два перчики для двох діточок



На 4 середні перці 2/3 скл. вареної гречки, 100 г(може й менше) фаршу, смажена цибулька( покраяна кубиками) з дрібно потертою морквою. Все перемішати, посолити, поперчити, додати улюблені приправки.
Залити підсоленою гарячою водою. Варити до готовності. Подавати з сметанно-томатним соусом.
От і порція заліза+ вітамін С. smile
Перейти на початок сторінки
Славочка
12 березня 2010 01:27
Повідомлення #363


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Хліб із шпинатом



Побачила гарний хліб і оригінальний спосіб загортання начинки у хліб тут (http://trio-mia.livejournal.com/112447.html)
У мене з шпинатом і деякими змінами.
Приведу оригінальний рецепт у перекладі українською
складові:

600 МЛ борошна
250 мл води
15 г свіжих дріжджів
1,5 ч. л. солі
1 ст. л. патоки (меду, кленового сиропу)
1 ст. л. рослинної олії
3 ст.л. песто
* в 200 МЛ - 130 г пшеничного борошна
1. Змішайте патоку й дріжджі, розведіть невеликою кількістю теплої води й ретельно перемішайте. Залиште на 10-15 хвилин, поки не запіниться.

2. У глибоку миску просійте борошно, влийте, решту води із дріжджами й перемішайте ще раз. Додайте сіль, рослинну олію, замісіть м'яке тісто й дуже добре вимісіть протягом 10-15 хвилин. Місити найкраще електричним міксером або в комбайні.

Тісто повинне вийти еластичним і майже не прилипати до рук.

3. Сформуйте кулю, викладіть в миску й, накривши серветкою, поставте його в тепле місце на 40-60 хвилин або поки не збільшиться вдвічі.
4. Робочу поверхню присипте борошном. Викладіть тісто й злегка обімніть його долонями.

Розкачайте тісто в прямокутник розміром 45 х 30 см. Змажте песто.

5. Згорніть тісто рулетом по довгій стороні. Дуже добре защипайте краї, щоб при випічці не витекло масло. Закрутіть нетугий вузол, щоб вийшов рулет. Переверніть швами вниз.

6. Накрийте хліб серветкою й дайте йому розстояться приблизно 40 хвилин.
7. Нагрійте духовку до 200 градусів разом з листом. Викладіть хліб на гарячий лист і поставте його на найнижчий рівень духовки. Bипікайте приблизно 30 хвилин.

8. Остудіть хліб на ґратах.


Мої коментарі:
Начинка в мене з 2 брикетів шпинату, притушеного на олії з додаванням сухих італійських трав, посолити. Щодо тіста, то мені незвично було працювати з таким рідким тістом, то борошна вмішала більше.
Все-таки так красиво скрутити мені не вдалося. пекла у формі від тортівниці, у ній же тісто розстоювалося перед випічкою. Духовка моя не дозволяє пекти так, як описано в рецепті. Дуже повітряний і легенький хліб!


Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 березня 2010 21:55
Повідомлення #364


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Славочко! Розкішний хлібчик! А що вже корисний!! Спосіб згортання дійсно цікавий.....треба й собі так попрактикуватись...
Перейти на початок сторінки
Славочка
13 березня 2010 00:34
Повідомлення #365


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Прочитала, що сир дітям краще споживати у необробленому вигляді, та вони так не хочуть. А у вигляді десерта значно апетитніше. tongue
Залишилися у мене крихти з слойоних пляцків. Ось і результат

Сирник не печений



150 г печива (у мене крихти з слойоних коржів)
200 г сиру
цукру до смаку
1/2 скл вершків
50 г вершкового масла
1 ст.л. швидкорозчинного желатину
1 пакетик ванільного цукру
3 ст.л. води
Печиво подрібнити і крихти розтерти з маслом. Дно форми вистелити папером для випічки змащеним маслом. Крихти з маслом викласти на дно форми, утрамбувати і залишити в холодильнику на годину. Вершки, цукор, ванільний цукор і сир збити міксером. Желатин розчинити в гарячій кип'яченій воді і влити в сир, ще раз збити. На застигле печиво викласти сиркову масу. Охолодити сирник, зверху прикрасити за бажанням. Я порізала фрукти і залила охолодженою галяреткою (води взяти менше, десь 1 скл.)
ідею взято з smakota.org.ua

Повідомлення відредагував Славочка - 13 березня 2010 01:37
Перейти на початок сторінки
Іванка
13 березня 2010 11:31
Повідомлення #366


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Дякую за дуже гарний рецепт wink я ще такого не маю smile Треба буде і своїй малечі таке зробити smile
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
13 березня 2010 14:31
Повідомлення #367


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Славочка хліб дуже оригінальний .Сирник дуже симпатичний.
Перейти на початок сторінки
Славочка
13 березня 2010 19:10
Повідомлення #368


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Дякую, дівчата. Іванка, пропорції можна збільшити. Я взяла для маленької форми так на пробу.
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 березня 2010 16:27
Повідомлення #369


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще один десерт для дітвори, чи пм"ятаєте його у продажі?
Печиво "Картошка"


500 г пісочного печива перемолоти, додати
2п. ванільного цукру
100г масла(в мене 50г).
Закип"ятити 2 ст.л. какао і 4ст.л. згущеного молока(в мене було півбанки вареної згущонки)
Сформувати тістечка, обваляти у какао, можна додати мелених сухарів.
Відправити у холодильник для застигання. Можна прикрасити зверху, як колишні магазинні.
Перейти на початок сторінки
Славочка
14 березня 2010 16:33
Повідомлення #370


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще один салат з пекінки



Кілька листків пекінської капусти промити, обсушити. Пошматувати руками, грубші стебла викинути. Півморквини натерти на терці для корейської моркви, пару пір"ячок зеленої цибульки покраяти, можна додати кукурудзу консервовану. Майонез на сметані від Любані. Зверху прикрасити шматочками ківі і маринованого перця або помідора.
Це з того, що було під руками.
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 березня 2024 21:54

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100