Ось така ідейка оформлення пирога сподобалась моїм діткам. Залишили лише хвіст. Потрібно: - 40г дріжджів - 2 ст. л . цукру - 1/2 ч.л. солі - 250 мл. теплого молока - 4 ст. л олії - 500 гр муки ( додавати поступово до потрібної консистенці) начинка1 300 г картопляного пюре з маслом і зеленню 100 г твердого сиру. Посолити, поперчити. або начинка2 - 1 маленька головка капусти - 2-3 цибулини - 500 гр м"ясного фаршу - сіль, перець.. Тушимо капусту, цибулю, фарш...Потім все з"єднюємо до купи і перемішуємо. Нехай остине до теплоти...
Volo-shka, Яруська, дякую. Яруська, та для дорослих і не цікаво таке ліпити. А для дітей-- одне задоволення! Як вони його їли. Перше лапку, потім хвостик, а може очко смачніше? Ніби це все з мозаїки різної.
Їла цю страву у гостях. Сьогодні ж не дотримувалася ніякого рецепту. Мала приготований фарш вже із спеціями, яйцем, потертою цибулькою. Тісто -- як на палюшки з вареної картоплі. Сформувати цепеліни. Варити в окропі 10 хв після закипання. Смакує із підсмаженою цибулькою на шпондері.
Повідомлення відредагував Славочка - 26 січня 2010 22:42
Славочка! Дійсно - а рецепт?! Мій чоловік колись жив у Вільнюсі і до цього часу дуже хвалить цепеліни! Я йому готувала книдлі з вареної картоплі з вареним м"ясом всередині. Але каже - не то!
Славочка, як смачно, литовська кухня, я також в дитинстві була у Литві: Шауляй, Клайпеда, Паланга, ця страва була дуже до смаку моєму татові, він там навчився і дуже часто нам її готував, це дісно дуже смачно