Слвочка, я дуже люблю вироби з листкового тіста і маю велике бажання навчитися його правильно готувати. Сьогодні пекла за Вашим першим рецептом (покрокове приготування). На вигляд получилися гарні, багато шарів, а в середині мокруваті. ніби недопечені (пекла 30 хв) і зверху вони вже були румяні. Я пекла на найвищому рівні в духовці. Підкажіть в чому справа? Дякую за дуже гарно розписаний майстер-клас і відповідь.
vika, рада, що пекли за цим рецептом. Наступного разу вийде краще! Якщо середина не пропечена, то напевно була недостатньо прогріта (попередньо) духовка. Єдиний секрет вдалої слойки--холодне приміщення при приготуванні тіста і висока температура під час випікання. І ще коли розкачуєте тісто, старайтеся не сильно натискати і слідкувати, щоб масло рівномірно розподілялося. Не засмучуйтесь, пробуйте ще раз! Питайте, завжди відповім.
500г. борошна 4 жовтки 250г. маргарину 3 ст. л. сметани трошки солі 200г. масла
Спочатку розтерти маргарин з борошном, додати інші складники і замісити тісто. Поділити на чотири частини, кожну тонко розкачати, змастити мяким маслом і скрутити в рулет. Ці чотири рулети поставити в холодильник на пару годин ( я залишаю на ніч). Після цього порізати рулетики на частинки десь 4 см. завдовжки. Кожен шматочок розкачати , покласти начинку, сформувати кіфлики і пекти при 220 градусах до зарумянення. Готові посипати цукровою пудрою.
Для начинки змішати 150г. мелених горіхів (маку) 150г. цукру 2 збиті білки. Можна взяти також любе густе повидло, варену згущонку тощо. Дуже смачні, спробуйте!