Привіт. Добавилась до вас у групу бо цікавлять мене орхідеї. Ще не розібралась як закидати фото. але як розберусь то закину. В мене питання щодо душа. поливати повністю всю орхідею, попадаючи на розетку та листочки?
Ось таку орхідею мені подарував чоловік. Але я потім виявила на розетці чорну велику пляму. вона почала збільшуватись. Я не знала що робити. Потім верхні три листка відгнили, я їх відірвала. вичистила нині і вони зараз не гниють, але і не росте вона далі. Коріння гарне. але нові корінці не пускає. листочки також. я думаю у неї шок і вона відпочиває. Як ви думаєте?
В мене питання щодо душа. поливати повністю всю орхідею, попадаючи на розетку та листочки?
Я поливаю теплою протічною водою з крану лише землю (!). В жодному випадку не можна, щоб вода попала на розетку. Листочки добре прибкати водичкою, а ще краще раз на тиждень такою рідиною для орхідей "Доктор Фолли", але якщо нема - теж не заморочуйтесь. Щодо хвороб орхідей і їх лікування з фоточками і ти ди дивіться тут вище десь я давала посилання Ваші обидві квіточки дуже гарні і великі. а фото хворої рослинки можете закинути?
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Добрий вечір усім. В мене також питання до Вас Ластівко, бо бачу, що Ви багато знаєте про орхідеї. Мені подарували орхідею фаленопсис і всі маленькі бутончики повідпадали ще не розпустившись. Може підкажете мені в чому причина?
всі маленькі бутончики повідпадали ще не розпустившись. Може підкажете мені в чому причина?
якщо її подарували в ці морози то причина ожна: її полили в магазині, а на вулиці просто замерзла. якщо листочки і стебло з корінцями нормальні - то все буде добре. Може бути просто реакція на зміну обстановки. Орхідеї дуже класні для дому - потребують якнайменше уваги. Раз у десять днів занести на кухню під теплу воду(тільки на землю) і все...Навііть коли ви забули полити, не біда, і 14 днів для неї не проблема Ось дивіться, вчора трошки попереставляла ті, що цвітуть. Порахувала у грошах - три тисячі гривень, в еквіваленті на цукор - 10 мішків цукру
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
За Вашою красою спостерігаю давно, дуже мені подобаються Ваші орхідеї. В мене поки що тільки одна (трясуся над нею, як над малою дитиною). Як все буде добре, то навесну придбаю ще пару. А за пораду дуже дякую.
rusia, і не треба над нею трястись. просто кайфуйте, споглядаючи на красоту. А щодо моїх квіточок то ота друга вгорі, така крислата то дрімфудочка, вона подарована нашими дівчатками - відчайдушніми домогосподарками