Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Консервація, варення, компоти, огірки, помідори і т. д.
наТуся
11 серпня 2011 11:30
Повідомлення #201


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
lingrod це щось має бути дуже смачнюче, я обожнюю огірки і кабачки. Обов'язково потрібно спробувати закрутити%CA%EE%ED%F1%E5%F0%E2%E0%F6%B3%FF

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
Канарейка
11 серпня 2011 13:39
Повідомлення #202


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Ось і моя консервація

1. Асорті


2. Огірочки мариновані з гірчицею


а ще робила огірочки від куми Наталідіви
Перейти на початок сторінки
idianka
14 серпня 2011 09:33
Повідомлення #203


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259



--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
idianka
14 серпня 2011 09:35
Повідомлення #204


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259



--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
lana
14 серпня 2011 10:34
Повідомлення #205


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Продовжую заморозку:

Сині нарізаю пластинами, розкладаю їх у морозилці на целофан в піддон для пельменей. Залишаю на 20-25 хвилин, щоб підмерзли і надалі не склеювалися між собою, а потім перекладаю в пакет і закладаю в нижній ящик.



Коли закриваю перець, шляпки залишаються.


Їх я теж нарізаю кубиками чи соломкою, складаю в пакет - до морозилки.


Хвилин через 15 злегка помну, щоб роз*єднати, бо інакше склеїться грудкою. А взимку- і до борщу, і до картоплі.
Перейти на початок сторінки
lana
14 серпня 2011 11:41
Повідомлення #206


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
А ще доводиться наздоганяти згаяне. А воно ж усе достигає одночасно, то й не знаєш, за що хапатися.



Трішки асорті:

Завалялися в холодильнику кілька персиків, то ж додала порізані 2 грушки та 2 яблучка, залила кип*ятком, постояли з 5 хвилин, злила , перекип*ятила, додала 2 столові ложки цукру та на кінчику ножа лимонної кислоти, залила вдруге, укутала до повного вистигання.



А сік із яблук "Слава переможцям", коли вони достигнуть так, що торохтять всередині кісточки, такий червоний, що взимку (у підвалі тьм*яне освітлення) чоловік часто плутає з томатним (до речі на верхньому фото теж яблучний, а не томатний), і солодкий, то ж закриваю без цукру: просто варю до готовності, заливаю в банки і закручую. А взимку доводиться оправдовуватися, що зовсім я не пересолодила!!!!

Перейти на початок сторінки
gutka
14 серпня 2011 19:29
Повідомлення #207


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: lana
сік із яблук "Слава переможцям"

у мене ще яблунька невеличка, щойно третійраз як "родить", я також часто роблю сік для нас, але відразу випиваємо, дуже смачно, а коли буде більший урожай буду заготовляти на зиму, а ти Ланусь маєш соковарку чи як сік заготовляєш?
Перейти на початок сторінки
lana
14 серпня 2011 21:25
Повідомлення #208


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
gutka,
Катю, у нас яблуні вже мають років по 12. Їх маємо 1.5- одна звичайна, а на іншій тато прищепив "Симиренку", то пів-яблуні стоїть червоної, а пів- зелена. До речі, саджанці нам привозили десь із розсадника на львівщині. Цікаво, що інші яблуні родять через рік , а ці- щороку й дуже рясно. Маю й соковарку, але через неї не люблю (він мені якийсь слизкуватий). Доки яблук падало небагато, гралася соковижималкою ( але вона в нас стара, треба вже міняти), а це насипалося дуже багато, то чоловік бере у брата зроблений електроподрібнювач ( почищені від плодоніжок, ушкоджень яблука перетирає, мов корморізка, тільки меншого розміру), а потім витискаємо під пресом (дідівський спосіб, а все ж сік мені такий смакує найбільше)
Перейти на початок сторінки
gutka
14 серпня 2011 22:03
Повідомлення #209


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: lana
а потім витискаємо під пресом (дідівський спосіб, а все ж сік мені такий смакує найбільше)

а далі як -стерелізуєш? у мене соковарка - то сік витікає гарячим, але я завжди не вгадую кількість цукру і виходить скоріше сироп ніж сік, що мені НЕ подобається
Перейти на початок сторінки
zhanetka
14 серпня 2011 22:08
Повідомлення #210


Файна господиня
  • 51

Репутація: 618
Група: Кондитер
Повідомлень: 538
Реєстрація: 13.05.2011

ICQ:--

Бали: 1690
lana,яка краса :winked: ми теж зробили соки з антонівки, але здавали на великий прес, щоб вдома не бавитись,
Дівчата поділіться досвідом, як користуватись скороваркою? Бо в нас вдома є, а що з нею робити не знаю.
Хочу попробувати там кабачки на ікру від Каті зготувати? :smile:
Катю, ати робила сою кабачкову ікру в скороварці, бо тикажеш варити в баняці 70 х.То в скороварці приблизно скільки? :t1011:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 05:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 22
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100