Не проходить і дня ,щоб я хоча б на хвилинку не зайшла на улюблений сайт привітатися! Спілкування з Вами піднімає настрій і дарує море натхнення для кулінарної творчості і пошуку нових ідей. Безмежного кохання Вам і здійснення заповітних мрій. З повагою Майя!
1 пачку маргарину розтопити, додати сюди 0,5 склянки олії,1 склянку молока,100 гр. дріжджів розтерти з 2 -ма столовими ложками цукру,все вимішати і всипати 4-5 склянок борошна. Замісити тісто ,воно має бути молодим , ніжним і приємним на дотик, щоб з нього можна було колобки формувати. Поділити тісто на 8 частин,беремо по одній і виробляємо рогалики,а інші нехай собі підходять помаленьку. Розкачати пласт не товстий , вироби гарно ростуть,порізати його на трикутнички і змастити густим джемом ,або горіхами з перетертим маком.Сформовані рогалики вмочати спочатку у збите яйце,потім у цукор з корицею або мелені горіхи. Викласти на деко і випікати до рум"яного.
Ці рогалики смачні і виходить їх багато- велика миска! Зберігаються теж добре, в звичайному поліетиленовому пакеті до тижня і довше,але з"їдаються скоріше!!!
Удачі і успіхів Вам ,мої відвідувачі !
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 9 січня 2010 09:49
Тісто:300 гр. борошна 100 гр. вершкового масла 100 гр. маргарину 3 жовтки сіль Замісити тісто,розкачати його пластом товщ.3-4мм, вирізати кружечки і рівномірно розкласти у формочки,притискаючи тісто на дно і до стінок.Поставити на деко і випікати до золотавого кольору. Готові кошички наповнити будь -яким салатом.Я робила із плавленого сирку із часником і майонезом.Прикрасити за смаком!(калина,оливки,зернятка гранату,червона або чорна ікра-декілька зернинок,якщо є)
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 20 квітня 2012 14:57
Пляцок"Пташине молоко" із моєї колекції Тісто: маргарин-1 пачка цукор -2 склянки яйця -6 штук борошно-2 склянки сода 2ч.л. погасити сметаною 3 ст.л. Крем; масло вершкове-300 гр. цукор--1,5 склянки молоко -2 склянки манка-3 ст. л. лимон-1 шт.
Розтопити маргарин,додати цукор збитий з яйцями,всипати борошно і соду.Тісто поділити на дві частини і в одну досипати какао-6 ч.л. Випекти пляцки ,розрізати їх на дві частини і перемастити кремом. Для крему- зварити манну кашу і в охолоджену вбити масло з цукром і потертим лимоном (без шкірки і кісточок),для аромату можна ще ванільний цукор. Верх прикрасити потертим шоколадом.
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 10 січня 2010 10:25
Вау!Нові рецепти,ще й так багато.Дякую Майя,що тішиш нас святковими рецептами.Кошики і справді гарний рецепт,я теж такий маю у своєму блокноті та й користуюсь рецептом на забави або свята. А ось пташиного молока ще ніколи не пробувала пекти.То може відважусь.Дякую!