Для кожної української родини котлети настільки ж рідні як і борщ та картопля.Одинакові ніби складники,а в кожної господині виходять по різному,від надзвичайно пухких,соковитих,смачних до таких,що важко проковтнути й шматочок. Так в чому ж секрет? Коротко про мої секрети - якісний фарш(не користуюся готовим ніколи,роблю сама),обов"язковий складник,щоб втримати м"ясні соки(замочена булочка,сухарі,вівсяні пластівці,терта картопля,ба навіт кабачок),добре вибиваю массу,от мабудь і все.
Запечені котлетки 0.5 кг курячого фаршу , 1 терта цибулина, 2 столові ложки сметани, 2 ст. ложки крохмалю, 1 яйце, сіль, чорний перець - добре вимішати . Вогнетривку форму змастити, розмістити сформовані круглі котлетки, на них - смажені з цибулею шампіньйони, зверху - тертий сир. Запікати в духовці у відкритій формі при 190 градусів.
Любань все так як ти пишеш є і моїми секретами, щоразу тру до фаршу сиру картоплину, а ось на днях бачила по телевізору що дуже добре додати терту гарбузу, ще не пробувала, але цікаво....
А я недавно десь прочитала і вже зробила ось такий експеримент. До всієї котлетної суміші додала трохи перемеленої разом з м"ясом білокачанної капусти. Ніхто капусти там навіть не розгледів, а котлети були дуже соковиті.
Гарні ви речі пишете дівчата.Я теж щоб котлетки були сочними даю до них багато тертої сирої цибулі.У мене не люблять сухих котлет.А останнім часом ми "підсіли" на ось ці котлетки.Вони виходять такі як приготовлені на парі.Зовсім не шкідливі для дитини.
Котлети"незвичайні" 400ГР.КУРЯЧОГО ФІЛЕ-ПОРІЗАТИ КУБИКАМИ 2 ЦИБУЛІ-ПОРІЗАТИ ДРІБНЕНЬКО 2 ЯЙЦЯ 2 СТ. Л КРОХМАЛЮ 2 СТ. Л МАЙОНЕЗУ ВСЕ ЗМІШАТИ,ПОКЛАСТИ НА ПАРУ ГОДИН В ХОЛОД.,ЩОБ НАСТОЯЛИСЯ. СМАЖИТИ НАКЛАДАЮЧИ ЛОЖКОЮ.
olga Я теж додаю до фаршу капусти але ми цю страву називаємо капустяники з м"ясом Ну можна назвати і котлети з капустою 1 до 1 М ясного фаршу і білокачан.капусти (відвареної і перемеленої ) яйця цибуля потерта на мілкій терці трохи манки сіль,перець Добре вимісити і поставити на 30 хв в холодильник Обкачати в муці,пожарити Складати в каструлю на дно поставити кусочок масла додати трошки сметани або залити трошки бульоном (хто як любить )і протушити 10-15 хв
olga Я теж додаю до фаршу капусти але ми цю страву називаємо капустяники з м"ясом Ну можна назвати і котлети з капустою wink
Е, ні. Капустяники, то капустяники. Ви даєте вареної капусти наполовину з фаршем. І чути, що є і м"ясо і капуста. А то жменьку сирої капусти перемолоти. Спробуйте і Ви її там і не почуєте, а котлети будуть соковиті.