130 г. муки 70 г масла 3 яйця 1/2 цукру 1/3 скл. молока 3 с.л. какао 2 ч.л. порошку до печива 1/3 ч.л. солі 1 пакетик ванільного цукру Спочатку змішати всі сухі складники рецепту, масло розтопити і розтерти з яйцями. Потім все змішати до купи, додати молоко. Має вийти як рідка сметана( це оригінальний рецепт).
** я додавала маргарин замвсть масла, яєць тільки 2 замість 3, бо дуже круте тісто виходить, тільки 1 ч. л. розпушувача і молока трохи більше додала. Робила 2 варіанти . Другий сподобався більше.
Кекси на кефірі. 2 яйця збити з 1 скл цукру в густу піну, додати 125 гр розтопленого і трошки охолодженого маргарину, 1 скл кефіру, 0,5 ч.л. соди (погасити оцтом). Додати трошки тертої цедри мандарина чи апельсина, 0,5 скл порізаної кураги ( в мене ізюм). Додати 1,5 скл просіяної муки. Тісто має бути, як на оладки. Викласти в змащені форми на 2/3 об'єму. Пекти в розігрітій духовці (200 градусів) 25-30 хв. Трошки остудити і посипати цукровою пудрою. В мене вийшло 10 кексиків. Рецепт з сайту поваренок. ру
Кексики мамині рецепту більше 20 років.Їх завжди робила мама на 1 вересня Така собі традиція! В невеликій кастрюльці розтопити 200гр. маргарину(спреду), додати 4 ст.л. какао, 1,5 ст цукру(я додаю 1 ст.), 0,5 ст. молока. Всю масу закип"ятити та вилити у миску до вистигання. Декілька ложок цього "сиропу" залишаю у кастрюльці і варю до загустіння - це буде глазур. Коли вистигне - додаємо 4 яйця, 0,5 ч л соди, 2 ст борошна, ваніль і все ,що знайдеться - родзинки, горіхи, цукати і т.п. В мене - родзинки та шматочки солодкої плитки. Смачного!!!
--------------------
Для світу ти хтось, але для декого ти - цілий світ...