Мабудь ні для кого не секрет,що я дуже-дуже люблю випічку.Причому не так солодку,як солену.І не такий я вже і фанат в поїданні,просто страшенно люблю сам процес.Нове моє захоплення в цій області пиріжки та палянички різних країн.З останніх моїх здобутків паляниця по-китайськи,узбекська слоєна самса,хачапурі по-аджарськи,татарські чебуреки янтик і татарські пиріжки з м"ясом та картоплею ечпочмаки. Всі по-різному смачні і по свому неповторимі,дуже цікаво пекти те,що ніколи не те що не їла,але й не бачила. Я знаю,що серед вас теж багато хто має неабиякий досвід в випічці подібного роду,поговоримо ? На фото янтик і ечпочмаки. Рецептами при бажанні звичайно поділюсь.
Наталь,назви незвичні для нас,але на смаку це не позначається !!! Оці чебуречки цікаві тим,що печуться на зовсім сухій сковороді,без грама олії і гарячі зразу промащуються сливочним маслом,стають м"якенькі-прем"якенькі зразу,дуже смачні. А ці пірамідки печуться на смальці і на соді,я спеціально витоплювала з сала,а шкварки в начинку до курячого філе і бульби і ніякої м"ясорубки,все ріжиться вручну на маленькі шматочки.
Доброго дня всім! Незнаю до яких народів можна віднести мої пиріжки,швидше за все російсько-українські(рецепт взяла колись давно на одному з російських сайтів),але всеж таки покажу їх у цій темці.У мене в сімї не люблять пиріжків,тому я не дуже їх печу(крім чебуреків),а от Любашині пиріжки без жиру,мене зацікавили.Мабуть собі спробую.
Отже мої Пиріжки на кефірі На 1 фото зпечені у духовці,а на другому на оліїї.
Ludany, цей рецепт мені підходить як ніколи. я рідко щось смажу на олії (чоловікові не можна). Тому такі чебуречки ідеально нам підходять. Дякую.
p.s такі чебурекі я їла за кордоном в одному кафе при трасі. у них була начинка з сиру та зеленню і просто вареною картоплею. випікали на якомусь півкругу. Спечене моментально мазали маслом. Нам сподобалося. Маю десь фото такого процесу
Улян,звичайно попробуй ці сухі чебуреки,вони ще відомі під назвою "чуду".Роблять з різною прерізною начинкою,мені дуже хвалили в якості начинки підтушені (або відварені) шампіньйони з тертим твердим сиром,планую попробувати ! Кать,лови рецепт цих татарських пиріжків Єчмочмак 100 г свинячого сала ріжемо на маленькі кубики і витоплюється на маленькому вогні (шкварки повинні бути прозорі і рум'яні). Відокремлюємо смалець від шкварків, охолоджуємо хоч трохи. Тісто Отриманий смалець змішуємо зі сметаною (250 мл), додаємо сіль (1 ч.ложку), соду (1 / 2 ч.ложки), борошно (400г) замішуємо тісто (не должнл бути занадто туге). Даємо відпочити пів години. Начинка 5 очищених сирих картоплин ріжимо на маленькі кубики 0.5 * 0.5 * 0.5 см.Курячее філе (0.5 кг) ріежимо теж на маленькі кубики, додаємо шкварки, 30г розм'якшеного вершкового масла, цибуля (1 шт., дрібно порізати) солимо, перчимо, добре перемішуємо .
Тісто ділимо на 12 частин, кожну розкатуємо, на середину кладемо начинку, формуємо пірамідку, залишаючи зверху незащіпанним отвір в діаметрі 1см. Випікаємо при 200 град. (Я трохи змащувала яйцем), через 15 хвилин від початку випічки у відкритий отвір вливаємо трохи бульйону і допікаємо до готовності.