Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти тортів, смачні, інтересні і оригінальні)
Татуся
2 січня 2011 13:42
Повідомлення #241



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Дівчата! Всіх з Новим роком! Бажаю добробуту і щастя!
Я нарешті "збила оскомину" і спекла за рецептами львівської газети "Високий замок" , надрукованих ще у минулому сторіччі.
Торт "Гавайський"

Потрібно 1 банка (850 г) консервованих кружечками ананасів
1 банка (850 г) консервованих тропічних фруктів
1 пачка лимонного желе.
Тісто: 2 великих яйця,
50 г. цукру
2 пачки ванільного цукру
30 г борошна
25 г крохмалю
порошок до печива на кінчику ножа.
Білки збити в круту піну з 2 ст ложками холодної води. Цукор і ванільний цукор розтерти з жовтками, додати змішані борошно, крохмаль і порошок до печива. Все обережно вимішати. Спекти корж в роз'ємній формі діаметром 26 см.
Сирна маса: 500 г нежирного сиру (на м'ясорубці перекрутити)
150 г цукру, 1 лимон
250 г сметани
2 пачки желатину швидкорозчинного
Розчинити желатин в 3 склянках гарячої води, охолодити і додати до сиру, перетертого з 100 г цукру, соком і цедрою 1 лимона. Добре вимішати. Сметану збити з 50 г цукру і додати до сирного крему.

Спечений корж викласти на тортівницю, встановити края роз'ємної форми. Поставити по краях половинки кружечків ананаса, викласти сирну масу, розгладити і поставити в холодильник на 2 год.
Відцідити тропічні фрукти, порізати шматочками залишки ананасів, все змішати і викласти на торт. Желе розвести за рецептом на пачці і майже застиглим розподілити ложкою по фруктах. Ще ставимо торт в холодильник до повного застигання. За бажанням прикрашаємо.
Перейти на початок сторінки
natka04
2 січня 2011 15:32
Повідомлення #242


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1155
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 348
Реєстрація: 18.06.2010

ICQ:--

Бали: 2820
Татуся
тортик дуже класний,молодець!
Перейти на початок сторінки
Voloshka
3 січня 2011 14:51
Повідомлення #243


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Гавайський тортик дуже класний. Шукаю щось оригінальне, щоб порадувати своїх на Різдво, а тут у вас на форумі стільки того добра, що тепер не знаю на чому зупинитися. Не перестаю вам дякувати. День сиджу на форумі і вже стільки для себе цікавого винесла, що не знаю тепер за що взятися... Буду тепер з вами дружити, якщо приймете belay
Перейти на початок сторінки
Татуся
3 січня 2011 18:24
Повідомлення #244


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Тепер я це знаю і хочу попередити: Гавайський торт треба з'їдати якомога швидше, бо вже вчора, тобто на другий день після приготування сирна маса стала "газованою" (за висловом моєї доньки). Тому готуйте для великої кількості гостей. А взагалі смачно.
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
4 січня 2011 10:39
Повідомлення #245


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Торт "Три шоколади"

Давно заглядалась на цей рецепт, але все руки ніяк не доходили, а тут і час з"явився і привід))))





Печемо корж :
борошно 100гр
масло вершкове 100гр кімнатної температури
цукор 160 гр
шоколад чорний 100 гр
сіль на кінчику ножа
ваніль
розрихлювач 11 гр
яйця 4 шт (розділити на жовтки і білки)

роз"ємна форма для випічки (у мене 24 см)

Масло кімнатної температури збити із цукром, додати сіль і розтоплений шоколад, збити.
Додати жовтки і знову збити, додати борошно і розрихлювач. Збити.
Окремо збити білки в стійку піну, обережно ввести в шоколадну суміш і перемішати до однорідності.
Форму вистелити папером, змастити маслом, викласти тісто і випекти корж при Т 160-180 г 25-30 хв.
Готовий бісквіт охолодити при кімнатній температурі, трохи підрізати по краях, щоб між стінками форми та коржем був зазор, скропити корж вершковим лікером і поставити в холодильник.

Поки бісквіт охолоняє приготувати 3 види мусу:

Продукти:

Для мусу із чорного шоколаду:
- шоколад чорний 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр (я брала домашню сметану)
- лікер свершковий 50 гр
- желатин 8 гр

Для мусу із молочного шоколаду:
- шоколад молочний 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр
- лікер вершковий 50 гр
- желатин 8 гр

Для мусу из білого шоколаду:
- шоколад білий 200 гр
- масло вершкове 30 гр
- вершки жирні 200 гр
- лікер вершковий 50 гр
- желатин 8 гр

Готовим шоколадний мус із чорного шоколаду:
Замочити желатин в холодних вершках (на 24 грами желатину 50 г вершків) - це кількість на 3 муси.
Охолоджені вершки (600 грамів) збити до міцних піків, розділити цю масу на 3 частини( по 200 грамів на кожний вид мусу), і поставити в холодильник.

Чорний шоколад поламати на шматочки, додати масло, розтопити на повільному вогні, додати 1/3 набухшого желатину, і знову підігріти до повного розчинення желатину.
Влити лікер, перемішати.
Потім з"єднати шоколадну масу із 1/3 збитих вершків, акуратно перемішати. Оскільки шоколадна маса тепла, то і мус вийде рідким.
Вийняти корж із холодильника, я обгорнула стінки форми харчовою плівкою, щоб легше було витягнути, вилити на корж чорний мус, розрівняти лопаткою, щоб заповнити пустоту між коржем і стінками форми,, і знову поставити в холодильник.

Так само готуємо мус із молочного шоколаду - виливаємо його зверху - охолоджуємо.

Те ж саме робимо із білим шоколадним мусом - виливаєм зверху - охолоджуємо.

Далі готуємо шоколадну глазур:
- Шоколад білий 100гр
- вершки 50 гр
- Масло вершкове 50 гр

Все розтопити разом до однорідності, вилити зверху на торт. Поставити в холодильник на пару годин (краще на ніч). Торт готовий , прикрасити на свій розсуд (під мастику не годиться).

Не дивлячись на те, що із ним треба трохи поморочитись - кінцевий результат того вартий - це просто неймовірно смачно tongue

Рецепт взяла у Tisulya із liveinternet. За що їй величезне спасибі belay
Я думаю, що цей торт стане хітом у моїй сім"ї:))))))
Перейти на початок сторінки
Марія БМВ
4 січня 2011 20:06
Повідомлення #246


Файна господиня
  • 51

Репутація: 387
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 582
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 894
О,а у нас уже є такий рецептиктут від Natalyadivи.Я його навіть собі записала,тому і пригадала,що він у нас вже є!Але,як каже Волошка руки ніяк до нього не доходять.Дуже апетитно виглядає! winked
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
5 січня 2011 08:58
Повідомлення #247


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Nataliadiva, приношу свої вибачення, не помітила, що рецепт уже є request
Перейти на початок сторінки
Оксана4209
23 січня 2011 13:29
Повідомлення #248


Молода господинька
  • 34

Репутація: 159
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 215
Реєстрація: 22.01.2011

ICQ:--

Бали: 712
Volo-shka,http://dreamfood.com.ua/forum/topic_31/65#post-42564[u][/u]смачно
Перейти на початок сторінки
smakota
29 січня 2011 02:38
Повідомлення #249


Молода господинька
  • 34

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:

Привіт! Ось і я нарешті напишу щось від себе - мій перший тортик який мені получився!!!
Торт "Эстерхази"

Коржі:
8 білків
200 гр грецьких горіхів
180 гр цукру піску

Вирізати з пергаменту 6-7 кругів діаметром 22см та перемастити розтопленим вершковим маслом.
Горіхи підсмажити і перемолоти. Білки збити з цукром до пишної маси і обережно, з допомогою дерев'яної лопатки, вмішати горіхи.
Масу рівномірно нанести на кола, випікати краще всі зразу 7-10хв 200Ц до золотистого кольору, після чого перевернути на тарілку і одразу зняти папір.

Крем:
8 жовтків
1 пакетик(10гр) ванільного цукру
150 гр цукрової пудри
50 гр муки
250 мл молока
250 гр мягкого вершкового масла

Жовтки, ванільний цукор, цукрову пудру перемішати поступово додаючи муку, молоко довести до кипіння і додати жовткову масу, повернути на дуже маленький вогонь,постійно помішуючи, поки не почне гуснути. Зняти і збити міксером поки маса не стане однорідною,поставити остивати.Масло збити і вмішати в охолоджений крем.

Перемастити коржі кремом, останній тільки трішки. Розтопити на водяній бані 100гр білого і 50 гр темного шоколаду, до білого дадати 2 ст л вершків і намастити на останній корж, темний шоколад перекласти в кондитерський мішок і намалювати на поверхні концентричні кола, провести зубочисткою чо краєм ножа від центру до країв і від країв до центру - вийде павутинка (в мене не акуратно то все вийшло але думаю практика з часом буде). Обсипати подрібненими грецькими горіхами з боків.
Рецепт зі сайту http://kuharka.ru
Перейти на початок сторінки
нетік
29 січня 2011 11:41
Повідомлення #250


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
Цитата: smakota
Вирізати з пергаменту 6-7 кругів діаметром 22см та перемастити розтопленим вершковим маслом.

Цитата: smakota
випікати краще всі зразу 7-10хв

а яка за розміром духовка має бути щоб все вмістилось???? :bully:

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 05:44

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 39
Гостей: 35
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100