у нас в містечку річка, колись було дуже багато риби: линки, карпи, щуки, соми...сьогодні також можна купити річкової риби, але у річці її набагато менше,тож з малечку люблю рибні страви, а моя бабуся була весільною господинею по стравах з риби, тож деякі страви мене навчила готувати мама. на днях готувала рибні котлетки, правда рибу купувала морожену, на базарі
рибні котлетки
(сайда)
сайда (1,1-1,2 кг) 2 скибочки сухого батона (розмочити в молоці) 2-3 яйця цибулина, морква (аби застелити нею дно форми) 50 г вершкового масла, сіль, спеції сметана, майонез відокремити рибне філе від шкіри та кісток і змолоти з цибулею, додати яйця, булку, сіль, спеції, масло фарш добре вимішати і трішки збити, сформувати та підсмажити котлетки, які викласти у форму з морквою, полити сметаною та майонезом (навпіл вимішаними), можна притрусити тертим твердим сиром, поставити не надовго до духовки
Повідомлення відредагував gutka - 2 лютого 2010 18:15
маю ***надцять років форму для випікання горішків див.тут, коли їх приготую на гостинну, на другий день майже не лишається
ГОРІШКИ
Для тіста
3 скл. борошна 1/2 скл цукру 1 пачка маргарину 250 грам 2 яйця 0,5 ч. ложки соди (соду гашу у ложці сметани) дрібка солі
до борошна стерти пачку маргарину, додати яйця зтерті з цукром та соду і замісити еластичне тісто, формувати кульки(жолуді) і пекти у добре розігрітій формі
КРЕМ
1 банка згущеного молока його я варю 2 год., коли охолоне відкриваю До 300 грамів масла кімнатної температури додаю по- трошки згущене молоко, коли кремом наповнюю горішки кладу у кожен по половинці грецького горіха а ще можна обкачати готові горіхи у какао порошку