- 700гр. печева пропустити через м'ясорубку(можна подрібнити за допомогою блендера), додати 200 гр. вершкового масла, 1 скл. гарячого молока, 1 скл. цукру, 1 скл. мелених чи подрібнених горіхів, 2-3 ст. ложки какао. Все добре перемішати,розділити на порції, сформувати картошки.Обваляти в какао або в кокосовій стружці або в тертому шоколаді (а можна зробити три варіанти відразу).
Поставити на холод. За годину можна подавати до столу. Паростки зробила з вершкового масла за допомогою кульочка.
тістечко смачніше якщо брати половину печева сухого (типу "Марія" від світоч) і половину пісочного (типу пряженого молока)
Повідомлення відредагував gutka - 29 квітня 2010 22:34
сьогодні пропоную до вашої уваги рецепт свого сирника, який переписала у своєї рідної старшої сестрички, яка вже 12 років мешкає у Польші
СИРНИК
мій фірмовий
Для тіста необхідно до 1,5 скл. борошна додати 1/4 пачки маргарину, 1 ч.ложку розпушувача, 1 яйце, 1/2 скл. цукру замісити тісто та винести на холод (1-2 год) Для сирної маси потрібно вимішую все в комбайні, додаю поступово, 1кг свіжого, добре віджатого сиру, 2 пачки (польського порошку для приготування "пудингу" ) Budyn сметанковий або ванільний, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки сметани, 4-5 жовтків, 2 скл.молока повільно доливати
У форму з високими бортами викладаю розкачене тісто, зверху виливаю сирну масу, випікаю при t180 хвилин 40-45, а потім зверху викладаю збиті з 2 ст. ложками цукру білки і зменшивши температуру до 100 випікаю доки білки "неприхопляться" Готовий сирник відразу не діставати, нехай охолоне в духовці, зверху посипаю кокосовою стружкою, яку попередньо підсмажую на вершковому маслі з цукром: 2ст. ложки масла, 10 ст.ложок кокосової стружки, 1 ст. ложка цукру
Повідомлення відредагував gutka - 2 березня 2012 21:28
у моїй родині також полюбляють сирники, у мене їх чимало назбиралось, буду ділитись з вами Рецепт сирної запіканки з яблуками, яка дуже швидко готується
декілька ябук(3-4) порізати на шматочки (прибл.на 8 частин) підсмажити на розігрітому вершковому маслі, посипати сверху цукром 300-400 г домашнього сиру змішати з 3 яйцями, 4 ст. ложки борошна і цукром до смаку (я беру 1/2 скл.) (вимішую у комбайні) Тісто викласти зверху на яблука і поставити у духовку при темп.180 град. через хв.30 сирник готовий, перевернути на гарну тарілку та притрусити зверху пудрою