300-350 грам м"ясного фаршу (приготувала зі свинини) 175 г твердого сиру стерти на терці 2-3 цибулини подрібнити 2-3 зубчика часнику роздушити сіль (не багато так, як сир солений), перець, спеції (використала приправу до м"яса) все добре перемішати, мокрими руками сформувати фрикадельки, які викласти на вогнетривку форму поставити в духовку на 35-40 хв при температурі 200 градусів (перші 20 хв прикрила фольгою)
Ну дуже смачні, соковиті, ароматні, добре готувати до святкового столу.
нічим не заливала, перше фото до запікання, друге щойно з духовки, можливо якби взяла телятину то соку було б менше, перші 20-25 хвилин пекла під фольгою, потім відкрила аби підрум"янились.
Оладки пухкенькі все дуже просто 1 скл кімнатної температури кислого молока 1 ч. л. соди (погасити) 1 яйце збити з 1/2 скл. цукру все вимішати та додати 1-1,25 скл. борошна з 1 ч.л. розпушувача до тіста, обрережно вимішати (не потрібно ретельно вимішувати нехай залишається з грудочками) смажити на олії
"Гречана каша сама себе хвалить". Сьогодні хвалитиму гречану кашу, напевно до цього спонукало свято козацтва, дуже смачний куліш був...
Промиту гречану крупу заливаємо крутим окропом і, накривши,залишаємо настоятися. Печериці чистимо і нарізаємо, однаковими шматочками, щоб вони готувалися рівномірно і смажимо на вершковому маслі. Далі покришимо цибулю,моркву і викладемо в сковорідку.Смажимо на олії до золотавого кольору. Запарену гречану кашу і смажені моркву з цибулею, гриби викладаємо шарами у глиняні горщики. Зверху по ложці-дві сметани і тушкуємо 40 хв. у духовці.
Повідомлення відредагував gutka - 14 квітня 2010 08:57
такі крученики я вперше зробила 15 років тому назад, за рецептом тітки мого чоловіка, яка мешкає у Польші. Ця страва дуже нам сподобалась і я частенько готую її на гостини у мене був гарний шматок свинної вирізки, тож потрібно відбити куски свинини як на відбивні. Поперчити,посолити, я використала приправу для свинини. В серединку на кожен кусок кладемо начинку: солодкий червоний перець, квашений огірок і печерицю порізані смужками та скручуємо трубочкою. Крученики обсмажуємо на олії, складаємо до банячка з товстим дном, додаємо трохи бульйону або гарячої води аби крученики притушити на маленькому вогні 20-25 хвилин, за бажанням можна додати сметану