Розумієш.. мене звинувачували, шо я минулого року наготувала купу і вони їли-їли і вже на шашлик їм місця не хватило.
Ой... мене також вічно сварять що я забагато наготую і що вони після моїх гостин поправляються на кілька кг. А я тобі розкажу історію як зробила одна знайома моєї тети (цьоці) яка також дуже добре готувала і всі жалілись що вона надто багато готує і вона сказала - одного разу я вам виставлю консерву скумбрії одну на 30 чоловік і тоді будете кукати. вони не повірили. Вони прийшли одного разу до неї святкувати Новий Рік і вона накрила стіл одною консервою і 30 виделками. Всі були в шоці. І не знали чи іти додому чи що? А тоді вона відкрила двері в іншу кімнату і там був повний стіл різних страв. Більше вони не нили що забагато було.
О , так!!! Тема ну дуже болюча! Особливо, коли кума і при нових людях -дитина пішла до школи і з"явилися нові друзі , говорить коротко і ясно : Таня, зараз так багато готувати не модно! Мені це смішно і дивно... і обідно... Але, взявши себе до рук , на наступні гостини я зробила цілий стіл канапок на шпильці, оливи, помідорки -чері фаршировані, канапки зі шпротами, легенький салат з фетою і овочами приправлений оливковою оливою, стейки на сковорідці гриль, коротше , все у дусі шведського столу- накладаєш на тарілку і перебираєш цілий вечір. Демонстративно докладалася сирна тарілка і т.п. На жаль( не на мій !) ми, щирі слов"яни, не можемо впродовж БАГАТЬОХ годин бути ЖЕМАННИМИ, і чоловіки наші ( куми і мій ) так тихенько спитали : - Тань, а ЇСТИ щось є?
Пробачте, перервалася в своєму епосі... Були шампіньони, і бекон , накалатала омлет з 10 яєць і молока- коротше всі були ситі і задоволені. А що ще потрібно господині? Натонька , Ваш стіл на природі був кращий , ніж можливо уявити!!! А з приводу майонезу: не знаю, чи такий салат вже тут був, але він досить еффектний! На велику круглу тарелю- гірка тертої сирої моркви,( по колу ) гірка тертого сирого буряку , гірка напівкільцями або кубиком цибулі, гірка капусти нашаткованої, гірка тонесенько стрічечками порізаної ковбаски копченої, гірка горошку або кукурудзи консервованих і по центру -Ваш улюблений майонез. При подачі на стіл- при гостях- солимо тарілку, перчимо і при всіх перемішуємо ! На період " в очікуванні шашлика" якраз стає - свіжі овочі і такий улюблений майонез...( щось типу " козел в огороде")