Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний речиталь
Славочка
1 квітня 2012 17:31
Повідомлення #191


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цитата: Фрезія
Булочки французькі "Апетитні попки"
класна назва)) моя доня тут регоче.
А хліби на заквасці чудові. Я зберігала свою безцінну закваску в сухому вигляді, то мені її випадково викинули(((( от халепа. Тепер заново вирощувати

Повідомлення відредагував Славочка - 1 квітня 2012 17:34
Перейти на початок сторінки
Ludka
1 квітня 2012 18:40
Повідомлення #192


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Фрезія
Булочки з маком

Цитата: Фрезія
Булочки французькі "Апетитні попки"

Ну ти майстриня :a0a: , я якби так випікала, то в двері б не влазила :lol:
Перейти на початок сторінки
Фрезія
1 квітня 2012 22:54
Повідомлення #193


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Славочка
Костя Люда
Дякую, що заходите! :3fb: Дуже приємно! Радуйте і ви своїх рідних випічкою!

Я теж свою закваску бережу, після схожого випадку. Чоловіка попередила строго :am:

Повідомлення відредагував Фрезія - 1 квітня 2012 22:57
Перейти на початок сторінки
Фрезія
4 квітня 2012 13:42
Повідомлення #194


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Шріматі - індійський яблучний пиріг


Вологий і соковитий пиріжок!


Борошно пшеничне 150г
Крупа манна 200г
Цукор 170г
Сода 1ч.л.
Кефір 250г (я брала натуральний йогурт)
Олія 125г
Ванілін 1\4ч.л.
Яблуко 1 велике
Ізюм (за бажанням) 2 жмені

Манну крупу залити кефіром, перемішати і залишити на 30 хвилин.
Масло збити з цукром, до повного розчинення останнього.
Додати манку, борошно, змішане з содою, швидко збити до однорідності.
Перемішати тісто з родзинками і порізаними яблуками.

Викласти у форму, змащену маслом (d24см). Я випікала в мультиварці.
Випікати в розігрітій до 200°C (конвекція 180С) духовці близько години до рум"яного кольору. Готовність перевірити дерев'яною паличкою.

Рецепт від Омели з хлібопічки.ру.
Смачного!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
8 квітня 2012 14:39
Повідомлення #195


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632

Паска з М"ясоєдовської в духовці


З Великоднем Вас , мої дорогі форумчанки! Христос Воскрес!

Хочу поділитися з вами улюбленим рецептом паски .Випікаю її вже роки 3. Цей варіант не для любителів повітряної здоби. Вона важкенька, волого-соковита, дуже ароматна. Довелося відмовитися від будь-яких добавок, крім ваніліну.
Дуже сподобався той момент, що вся основна робота робиться з вечора, а на ранок залишаються заміс, два підйоми і випічка.




борошно " Макфа"1 кг
дріжджі живі пресовані 60 г(виявилось забагато, краще зменшити до 40 грам)
сіль 0,5 - 0,75 ч.л.
масло вершкове 300 г
цукор 400 г
яйця 5 шт.
молоко 350 мл
ізюм 200 г
ванілін 4 г

Я випікала 2/3

борошно 666 г
дріжджі живі 40 г (я взяла 28 г)
сіль 0,4 ч.л.
масло вершкове 200 г
цукор 266г
яйця 200г (4шт)
молоко 233мл
ізюм 130г
ваніль 3 г
Борошна при замісі трохи досипала, бо було рідкувате тісто, а рецепт у автора на "Макфі"

З вечора готуємо опару, яка буде виброжуватися всю ніч.

В опару підуть ВСІ вищеперелічені компоненти, КРІМ 500 г борошна, ванілі та родзинок.

ДЛЯ ОПАРИ:

1. Підігріваємо 350 мл молока до теплого стану і розводимо в ньому дріжджі.
Я постійно мучуся з острахом перекласти дріжджі, особливо у важке здобне тісто. користуюся формулою 2-4 г дріжджів на 100 г борошна. Але у випадку з пасками трохи сумніваюсь

Дозволю собі додати таку інформацію- рекомендацію, взяла її з ЖЖ Людмили.

У цілому, при випічці з дріжджового тіста краще помилятися в бік "недостатньої" кількості дріжджів, ніж у бік їх надлишку. Якщо дріжджів менше, ніж належить, тісто просто буде довше бродити і довше підходити перед випічкою, а вироби вийдуть дуже якісні та смачні. Якщо ж дріжджів перекласти, то вироби можуть пахнути дріжджами, сильно віддавати спиртом і будуть дуже швидко черствіти.

Це пов'язано з тим, що при підвищеній кількості дріжджів в тісті бродіння відбувається так швидко, що в ньому не встигають накопичуватися ароматні кислоти. Тобто тісто буде пишне , але недозріле . А вироби з тіста несмачні, нічим не пахнуть і швидко черствіють

2. Беремо 5 яєць вагою приблизно по 60 г і відокремлюємо білки від жовтків.

3. Білки збиваємо до піків

4. В жовтки засипаємо 400 г цукру і ретельно змішуємо. Я скористалася блендером. Малопотужним не користуйтеся.

5. Розтоплюємо 300 г масла.

6. Просіюємо 500 г борошна, додаємо молочно-дріжджову суміш і замішуємо тісто.

7. Додаємо сіль, цукрово -яєчну суміш, збиті білки, розтоплене масло і ретельно вимішуємо до однорідного стану.

Я спочатку з"єднала всю рідину, а потім борошно і білки.


8. Опару у велику посудину , як мінімум 7 л

9. Після того як опара почне опадати додати 500 г борошна , ванілін і ретельно вимісити тісто.

Тісто на самому початку замісу трохи густіше тіста на оладки, здається, що його неможливо вимісити, через 10 хв.замісу починає збиратися в гладкий шовковистий колобок, місити ще близько 10 хв.

Якщо борошно не "Макфа", то при замісі додати грам 100 борошна, або відняти 1 яйце і 50 мл молока спочатку.

10. Готове тісто викладаємо в посудину великого об'єму .

11. Накрити і залишити на 1,5 години .

12.Обминаєм тісто і додаємо ізюм чи цукати.
змастити форми антипригарною сумішшю.

Для випічки пасок з такого вологого тіста краще брати класичні вузькі високі форми.

Отже, викладаємо тісто на дошку, ділимо на потрібну кількість шматків , подкачуємо їх в кульки і викладаємо у форми.
Розстойка у формах 1,5 години

Починала випічку при 160*, потім збільшила до 180*. У будь-якому випадку, необхідно орієнтуватися на особливості своєї духовки і величину форм.Якомога менше турбувати тісто під час випічки.

Час дозрівання опари в рецепті вказувався такий
при 20-21 - 12 годин
при 27-30- 9 годин
при 35С і вище - вона може раптово дозріти і за 4-4 .5 години

Причому чим вище температура дозрівання опари - тим більше винний присмак у кінцевого результату.

Орієнтуватися краще не на точний час, а на те, щоб опара досягла максимуму свого росту і почала опадати. В залежності від якості продуктів, температури, дріжджів це може зайняти від 6 до 10 годин ( а в мене ще менше)

Дуже дякую Ізюминці з Хлібопічки .ру за чудовий рецепт!!!

Повідомлення відредагував Фрезія - 8 квітня 2012 18:41
Перейти на початок сторінки
Іванка
8 квітня 2012 17:44
Повідомлення #196


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Цитата: Фрезія
Паска з М"ясоєдовської

Назва цікава :smile: А пасочки, як намальовані і рецепт цікавий все так зрозуміло написано, тільки переважно пишуть паски пекти при темп.180-200*С,а у ВасПочинала випічку при 160*, потім збільшила до 180* у цьому є якись секрет ?
Перейти на початок сторінки
Фрезія
8 квітня 2012 18:01
Повідомлення #197


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Іванка, дякую!

Назва від рідної вулиці автора в м. Одеса :smile:
Думаю нема великого секрету. Головне в цьому рецепті не ставити зразу у дуже гарячу духовку, можуть потріскатися
Я по всякому пекла
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
10 квітня 2012 01:33
Повідомлення #198


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Фрезія
З Великоднем Вас , мої дорогі форумчанки! Христос Воскрес!

Воістину Воскрес! Дорога Іринка ,прийми мої щирі вітання з святом!Дуже красива в тебе пасочка і гарний опис рецепту та порад!!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
10 квітня 2012 13:29
Повідомлення #199


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Ксенічка, дякую! За щирі слова, за твій позитив і за твої чудові риси характеру!
Перейти на початок сторінки
Фрезія
10 квітня 2012 13:44
Повідомлення #200


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632

Дякую всім за увагу до рецептів і за щирі слова!!!


Поділюся ще одним рецептом паски, яку пекла на католицький Великдень.


Паска "Квітнева"


Дуже повітряна паска, легка і невагома!



Борошно вищого сорту 538 г
Дріжджі пресовані 32 г
Сіль 1,6 г
Цукор 157 г
Вершкове масло 118 г
Яйця 108 г
Вода приблизно 250-300 г
Ванілін (я взяла пакетик ванільного цукру) 0,14 г
Горіхи і цукрова пудра для обсипання

Опара
Взяти 50% борошна, половину дріжджів, частину яєць і перемішати з теплою водою до одержання сметаноподібного теста. Залишити опару бродити на 4 години.

Тісто
Змішати масло з яйцями і підігріти до 40С. Влити в опару. Всипати в опару цукор, перемішати, додати сіль, родзинки, цукати і ванільний цукор. Перемішуючи, всипати борошно і додати дріжджі, розчинені в невеликій кількості води. Місити 10-30хв в міксері ( я місила в хлібопічці хвилин 20)
Тісто у мене вийшло рідким і я підсипала трохи борошна, що робити не рекомендується.

Далі тісто посипати борошном і залишити бродити на 2 години при 30С, обімяти два рази - через 40хв після замісу і через 1,20хв після замісу.

Розділити на шматки, округлити і викласти у форми змащені маслом на 1\4.
Дати 1ч30 -1ч50 хв.розстойки - збільшаться в 2- 2,5 рази.

Змастити верх яйцем, посипати подрібненим горіхом і наколоти в декількох місцях.

100г випікати при 180С -20хв, 500г - 50хв і на 1 кг протягом години

З цього тіста паска виходить настільки високою і ніжною, що після випічки її треба обережно вийняти з форми і охолоджувати, поклавши на бік на рушники. А то просяде під власною вагою. Після того як вона охолоне й зміцніє, можна буде поставити вертикально і посипати цукровою пудрою чи прикрасити традиційно.

Рецепт від Люди з ЖЖ

Повідомлення відредагував Фрезія - 10 квітня 2012 15:16
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 3 травня 2024 02:50

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100