Рецепт на форму 21 см. Бісквіт: 5 яєць 1/2 ст муки 1/4 ст крохмалю 1/4 ст какао 3/4 ст цукру 1 ч.л. порошку до печива Збити білки, під кінець додати цукор і дальше збивати. Поступово додавати по одному жовтки, продовжуючи збивати на меншій швидкості. Додати муку, крохмаль, какао і розпушувач, добре вимішати. Випікати при 160 градусах десь 35 хв. Готовий корж розрізати на три частини. Маса халвова: 2 яйця 250 гр масла 2/3 ст. цукру 300 гр халви На паровій бані яйця збити з цукром на пушистий світлий крем. Добре охолодити. В іншій посудині збити масло, і додати охолоджену яєчну масу, постійно збиваючи. В кінці додати подрібнену халву і добре все збити. Готові коржі перемастити кремом. Рецепт взяла з польського сайту.
Повідомлення відредагував Наталочка - 15 лютого 2012 19:37
дуже зацікавив сам крем!!)Ще жодного разу не пробувала такого тортика!!Маса на смак не нудка і взагалі яка консистенція крему!!?Дякую.
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
uliana_y, Я теж робила такий крем перший раз. Я давала менше цукру. Солодка, але не нудка. Якщо не любите дуже солодке можна, напевне, додати сік лимона.
Сподобався тортик з халвою. Взагалі дуже люблю халву. Оригінальний рецепт. Я роблю крем з халви до вафельного тортика, ае він трохи інший. Дякую за рецепт.