Складники: 10 яєць,1ст. молока,300гр. масла,2ст. цукру, 1ст.л.муки,40гр. желатину, 150гр.води. Приготування: 10 жовтків розтерти з 1ст. цукру, долити молоко і додати муку. Заварити на водяній бані до загустіння і охолодити. Збити з 300гр. масла. 10 білків збити на штивну піну поступово додати 1ст. цукру. Желатин розвести в теплій воді, настоювати 40хв.,потім підігріти до кипіння, охолодити і вимішати з білками. Додати жовткову масу. Перемащувати. Ідеально підходить до бісквіту. На смак як суфле.
А в мене є такий рецепт яєчного крему, але він з кавою Крем яєчно - кавовий 3 яїчка 300 гр цукру 300 гр масла 1 ст л кави Збиваємо білки, додаємо жовтки та цукор (як на бісквіт), варимо на малому вогні до загустіння,помішуючи (не кипятити). Коли маса остигне, збиваємо масло і по ложці додаємо заварної яєчної маси. Окремо розводимо каву та кілька крапель води, щоб вона розчинилась, добре вимішуєм. Додаємо каву до крему, збиваємо. За бажання можна додати алкоголь.
Світлана Палюха, А білки,як збити на круто? У мене також є схожий рецепт який мені дуже подобається Я десь читала на просторах інтернету ,що яєчно- кавовий крем саме найкраще підходить до торта "П яна вишня "