Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
Славочка
23 березня 2010 19:10
Повідомлення #41


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Спецвипуск журналу "Люблю готовить" за 2010 рік, присвячений рецептам паски. (42,8 Мб) http://depositfiles.com/files/itzwvqms5
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
23 березня 2010 20:37
Повідомлення #42


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Майя дякую за гарні рецети та корисні поради я минуло го року також пекла паску по рецепту з журналу Люблю готовить вийшла дуже добра.
Перейти на початок сторінки
gutka
23 березня 2010 22:31
Повідомлення #43


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Славочка
Спецвипуск журналу "Люблю готовить" за 2010 рік

супер, я собі вже скачала, буду читати, дякую за посилання
Перейти на початок сторінки
Славочка
24 березня 2010 09:55
Повідомлення #44


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
прошу, нема за що :)
Перейти на початок сторінки
Маруся
24 березня 2010 17:05
Повідомлення #45


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Екскурс, як пече паску Маруся lol

Тепер сурйозно, як пече паску Маруська.

До печення пасок так як і до печення хліба треба підходити з дуже великою любов*ю і обовязково з молитвою. Вбратись треба в найфайніший халат і застелитись найкращою запаскою, фартухом тобто.
Помолитись Отче Наш і Богородице Діво і аж тоді братись до замішування тіста. ПЛЮС!!! ДУЖЕ ВАЖЛИВО!!! Коли печуться паски в хаті не можна сваритись, підвищувати голосу і траскати дверима або баняками. Має бути тиша і спокій в хаті.

А тепер що до продуктів. Продукти краще приготувати з вечора а тісто замішувати зранку. Витягаємо і залишаємо на столі:
муку ( я беру на око, але приблизно півтора кіля треба «загріти»)
яйця - 12 штук
цукор - 1кґ
масло - 250-300гр
ваніль
родзинки. Також готуються заздалегідь. Приблизно склянку-дві родзинок треба замочити в келішку-двох коньяку або горівки. І лишити аби вони набухли десь так на годинку. Потім зціджуємо родзинки і даємо висохнути. Як висохнуть виваляти в муці. Але то можна зробити і в день вимішування тіста.
цукати - якщо любите

Продукти мають бути кімнатної температури, аби були теплі.

Отже, витягнувши всі продукти на стіл день перед замішуванням тіста ідемо файно спати. Зранку встаємо чим швидше тим краще але коли встанете тоді буде добре, головне аби настрій був добрий. Далі вбрались файно і беремось до роботи.

50-60 гр свіжих дріжджів (я люблю свіжі, бо вони живіші, але можна замінити і 2 пачками сухих.)
0.5 літра молока, загріти але не дуже сильно. Я завжди пробую молоко мізинцем, якщо в палець тепло але не пече тоді добра температура. Дуже важливо аби молоко було не захолодне і не за тепле. В гор*ячому молоці дріжджі гинуть, а в холодному повільно входять в реакцію і тісто не росте.

Отже, загріли молоко і залили ним палочку дріжджів і поставили в тепле місце.
В між часі, пересіяли муку два рази і відклали на бік.
Потім відділили жовтки від білків і склали жовтки в глибоку миску.
Масло (250-300гр) розтопити в мікрофалювці ~20-30 секунд. Масло стане мягке але не гор*яче.
Родзинки замочити в кон*яці або ромі, дати постояти, тоді відкинути на друшляк і висушити на рушнику (я висушую на грубій серветці). Рідину з родзинок не виливати. Після того як підсушили, файно виваляти родзинки приблизно в ложці муки.
Приготувати цедру 1-ї помараньчі (апельсина)
1 ч ложечку ванілії або 1 пачечку ванільного порошку.

Отже беремось до самого тіста:

Міксером збити жовтки 1 кг цукру до біла. (Я беру цукру багато бо люблю солодку паску, але ви можете взяти менше, скажімо 2-3 склянки, якщо хочете більш прісну паску подібну на халу)
Додати масло і знову гарно збити.
Тоді вливаємо молоко з дріжджами, які за останні 20-30 хвилин поки ми готували родзинки і решту продуктів почали рости і на молоці утворилась шапочка.
В кінці підсипаємо муку і вимішуємо тісто. Муки я беру скільки забере, а забирає приблизно кілограм. Все залежить від погоди яка буде в цей день - сонячно і сухо, багато муки не піде, а при вологості муки піде на склянку більше. Коли мука вже вся гарно розчинилась вливаємо ванілію, або всипаємо ванільний цукор, цедру і вливаємо келішок рідини з родзинок. (тобто рому в якому мочились родзинки).

І тут починається заміс тіста. Дріжджове тісто любить ласку і щоб його мяти довго. Якщо ви маєте файний міксер то вам треба буде вимішувати тісто приблизно від 5 до 10 хвилин, а якщо руками то час треба подвоїти. Ви відчуєте готовність тіста коли воно почне відлипати від рук, свистіти при замісі і буде утворюватись багато бульок. Так як ми жінки маємо мало сили в руках, до цього процесу я завжди залучаю мого тата. Якщо він часом не хоче пацькати рук, то я йому даю велику деревяну ложку і він вимішує мені тісто хвилин з п*ять. Це скорочує мої муки в два рази.

В кінці коли тісто вже майже вимішане додаємо родзинки обваляні в муці, цукати (хто любить) і просто щераз перемішуємо.

Тепер або залишаємо тісто в великій мисці де воно місилось або перекладаю в велику миску чи баняк висмарувану ложкою олії. Зверху тісто притрушую мукою і накриваю вологою серветкою-рушником. І ставимо тісто в тепле місце аби воно підійшло.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО АБИ В ХАТІ НЕ БУЛО НІЯКИХ ПРОТЯГІВ!!! І ТЕМПЕРАТУРА ТРИМАЛАСЬ РІВНОМІРНА +25 ГРАДУСІВ ЦЕЛЬСІЯ! Тісто погано виросте або й взагалі злякається і сяде. Тоді вся ваша робота на смарку. :(

Приблизно годинки через дві тісто повинно вирости і подвоїтись. Тепер його треба знову легко перемішати, обмяти, і знову накрити серветкою і поставити в тепле місце.

Підходить час аби готувати форми на печення пасок. Я беру металеві банячки (хто ходить в походи може взяти свої походові банячки), можуть підійти бляшані баньки з під горошку чи кукурудзи, або невеликі баняки-кастрюльки без ручки або з металевою ручкою. Отже, форми треба гарно висмарувати маслом і застелити дно пергаментним папером.

Коли тісто знову підросло (десь ще одна годинка) його можна викладати в форми. Беремо рукою тісто і відриваємо кусочок так аби заповнити форму на 1/3 або на половину. Краще заповняти на 1/3 тоді паска гарно виросте і не вилізе з форми. Після того як ми заповнили форми тістом, знову даємо йому підрости ~30-45 хвилин, а в міжчасі розігріваємо духовку до 180-200 градусів.(350-375 Фарнгейта в заграманицях)

Після того як наші пасочки підросли смаруємо їх зверху розбитим жовтком з молоком, можна і без молока.

Всаджуємо до п*єца і печемо ~ 1 годину великі паски, і 40-45 хвилин маленькі. Паски готові коли ваша хата наповнилась запахом свіжих булочок з найулюбленішої пекарні. Пильнуйте аби пасочки не пересиділи, тому я за ними підглядаю включаючи світло в духовці і через 25 хвилин провіряю сірничком на готовність, особливо коли в мене багато маленьких пасочок для дітей.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
24 березня 2010 20:52
Повідомлення #46


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Цитата: Маруся
Помолитись Отче Наш і Богородице Діво і аж тоді братись до замішування тіста. ПЛЮС!!! ДУЖЕ ВАЖЛИВО!!!

Цілком згодна, а ще можна , навіть треба молитися під час вимішування тіста. Православним важливо встигнути промовити 12 разів "Отче наш", або хоча б 7.
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
24 березня 2010 22:56
Повідомлення #47


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Марусечко!
Дуже цінні і файні поради.Вдячна від себе особисто і від усіх господиньок.
Додам лишень від себе,що теж цілком підтримую традицію-читати молитву "Отче наш" і "Богородицю" під час випікання Пасок!
Це дуже важливо і головне,що завжди благословляє на початок будь -якої доброї справи.Пасочки виходять дуже гарними!!!!
Перейти на початок сторінки
Маруся
25 березня 2010 03:41
Повідомлення #48


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Наталя і Майя, в нашому повсякденному житті ми настільки загнані що просто забуваємо про Бога а він про нас ні. Тому з молитвою все краще виходить.
Перейти на початок сторінки
Natasha
25 березня 2010 07:22
Повідомлення #49


Молода господинька
  • 34

Репутація: 70
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 204
Реєстрація: 8.02.2010

ICQ:--

Бали: 233
request мені соромно в цьому зізнаватись, але я ніколи молитву не читала коли пекла Паски request. Тепер я завжди буду читати молитву перед випіканням Пасок feel.
Перейти на початок сторінки
lana
25 березня 2010 08:05
Повідомлення #50


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Natasha
мені соромно в цьому зізнаватись,

Мабуть, все-таки найголовніше-щирість.На жаль, нас виховували атеїстами, ми багато чого втратили в духовному плані.Але у кожного з нас все рівно настає мить прозріння. і ми приходимо до Бога (шкода тільки , що в більшості - в тяжких випадках) - і тоді просто виникає духовна потреба в Молитві. І мабуть саме оця потреба є головнішою за просто формальне виконання ритуалу. Тому не варто соромитися .
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 13:23

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100