Т о р т «Б о м б а »( з книги Д-ра Еткера "Десерты,пирожные,печенье,кексы"
125г м’якого масла або маргарину 125г цукру 1 пакетик ванільного цукру 4 яйця 50 г муки 4 ч л розпушувача( без верха) 10г какао-порошку 75г мелених лісових горіхів(я брала мелену кокосову стружку) 100г тертого шоколаду Для начинки: 1 ст вишень 2 банани 2 ст л лимонного соку 500мл збитих вершків(або сметани) 2 пакетика желатину для вершків(я брала 1 пакетик звичайного) 25г цукру(я дала трошки більше) 1 пакетик ванільного цукру
1.Масло або маргарин збити міксером на самій високій швидкості до пухкої піни.Поступово додавати цукор і ваніль.Збити до однорідної маси.Поступово додати жовтки(кожен жовток прибл.через пів хвилини). 2.Муку змішати з розпушувачем і какао-порошком,просіяти через сито,змішати з мелетими лісовими горіхами і натертим шоколадом.Порціями домішати до масляної маси на середній швидкості міксера.Білки збити в круту піну і теж домішати до тіста.Тісто викласти в форму ,змащену жиром ,діаметром 26 см.Покласти випікати при 180*(попередньо розігріти) .Пекти 30 хв. 3.Випечений торт залишити ,щоб постояв в формі,потім виняти з форми і залишити ,щоб повністю остив. 4.В готовому коржі вибрати середитку ложкою,щоб залишилися бортики шириною1-2 см.Вибране тісто розкришити в миску. 5. Для начинки банани почистити,розрізати вздовж пополам і сбризнути лимонним соком.Викласти в корж.Рівномірно розкласти між ними вишні. 6. Вершки(сметану) збити,змішати з желатином(попередньо приготованим по інструкції),цукром і ваніліном.У формі куполу викласти на фрукти.Крем засипати розкришеною серединкою (трішки придавити).Торт покласти в холодильник на 1 годину.
Повідомлення відредагував Larisa - 23 серпня 2009 20:56