Тісто: 125г м’якого масла або маргарину 125г цукру 1 пакетик ванільного цукру 1 щіпка солі цедра з одного лимона 3 яйця 200г муки 2 ч л розпушувача 1-2 ст л молока А також: 750г яблук 2 ст л абрикосового джему або варення 1 ст л води
Масло або маргарин збити міксером на самій високій швидкості .Поступо додати цукор,ванільний цукор,сіль,лимонну цедру.Збивати до однорідної еластичної маси. Поступово підмішати яйця (по одному через пів мінути). Муку змішати з розпушувачем,просіяти через сито і порціями разом з молоком підмішати до масляної маси на середній швидкості міксера. Тісто викласти в роз’ємну форму(діам.26 см)змазану жиромі гладко його розрівняти. Для верхнього шару яблука почистити,розрізати на 4 частини ,видалити серцевину,зробити ножем надрізи вздовж і викласти на тісто в формі віночка. Випікати при 180* (попередньо розігріта духовка) 40-50 хв. Джем або варення протерти через сито,змішати з водою і при постійному помішуванні трішки уварити.Змастити цим пиріг зразу після випікання.Потім пиріг вийняти з форми і залишити для остивання.
Повідомлення відредагував Larisa - 12 січня 2010 13:26
котяра,ir71,Olenka дівчатка дякую Вам за гарні відгуки !!!
Сьогодні пекла простенькі рогалики,вийшли дуже смачні,хоча на вигляд вони мені не дуже подобаються ....
Рогалики –підковки.
300г муки 1 пакетик розпушувача 150г обезжиреного сиру 100 мл молока 100мл раслинної олії (я замінила на маргарин) 80г цукру 1 пакетик ванільного цукру (або цедра одного лимона) Щіпка солі А також: 1 жовток 1 ст л молока 1-2 ст л кунжутних зернят 1-2 ст л сухого маку
Муку змішати з розпушувачем і просіяти у велику миску.Додати решту інгредієнтів і замісити легке тісто.Готове тісто скатати в рулет і розділити його на 12 частин.З цих кусочків скатати ковбаски,при цьому кінці мають бути тонші від середини. Жовток збити з молоком і помастити рогалики.Половину з них посипати маком ,а другу половину – кунжутом.Викласти рогалики на деко застелене пергаментом і випікати 20-25 хв у розігрітій до 200* духовці.Я зробила двійну порцію.